Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma Revma ali putika?

Revma ali putika?

Pozdravljeni, pred približno 3 tedni me je začelo močno boleti levo stopalo, prav tako mi je začelo zatekati. Bolečina se je pojavila nenadno. Najprej sem mislila, da je od napora. Namreč moje delo zahteva veliko hoje. No, po 3 tednih stanje ni veliko boljše. Kirurg mi je rekel, da gre za putiko. Kar se težko strinjam, saj ne pojem veliko mesa, tudi alkohola ne spijem veliko. Sicer pa imam nekoliko povišano vsebnost sečne kisline v krvi.Osebni zdravnik se prav tako ne strinja. Pravi, da gre za nekakšno obliko revme. Jemljem zdravilo ARCOXIA 60mg. stanje se je nekoliko izboljšalo, ampak res malenkost. Ponoči in zjutraj me nart, gleženj še vedno boli. Trga, cuka, zbada… Bolečine so resnično hude. celoto stopalo je zjutraj trdo, togo, pomodrelo, zatečeno.
Istočasno me na drugi nogi prav tako boli nart stopala. sicer ne v tako velikem obsegu. Zatečeno imam le področje nad sredincem. Palec ene noge in sredinec druge noge zelo težko premikam gor in dol. Še posebaj palec, sklep pred njim je v stanju, kakor, da bi si ga trčila.
Osebni zdravnik pravi, da se bo stanje po kakšnih 3 tednih izboljšalo. Mene pa je strah, noga mi zateka, hodit ne morem… stara sem 25 let in dokaj športno aktivna, kljub odvečnim kg.
Prosim za nasvet, tudi, če koga se lahko sama obrnem in za kaj bi se lahko šlo.
lp

New Report

Close