Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje magnezij

magnezij

Jemljem magnezij 350 mg.Imam težave s prezgodnjimi utripi zato redno jemljem Concor 2.5 mg in mi dobro deluje.Zaradi tega mi je zdravnik predlagal jemanje magnezija vendar ga nisem vprašala. kako dolgo ga moram jemati in ali moram umes narediti pavzo.Je doživljensko jemanje magnezija Nevarno?

Spoštovani,
dnevni odmerki magnezija do 350mg veljajo za neproblematične. Do prekomerne vsebnosti magnezija v organizmu pride redko, ker se presežek izloča z urinom. V primeru, da je sposobnost črevesne absorpcije presežena lahko pride do diareje. V tem primeru je treba odmerek zmanjšati ali jemanje začasno prekiniti. Previdnost je potrebna pri ljudeh z motnjami v delovanju ledvic.
Lep pozdrav

Zdaj mi liter donata več ne pomaga. da bi lahko šla na stranišče. Ali lahko spijem dva ali koliko tablet MG bi rabila

Donat Mg je naravno odvajalo.Pri kroničnem zaprtju je doziranje 1 liter mlačnega donata zjutraj na tešče.Vsebino zlijete v posodo in segrejete,da se plin CO2 med mešanjem izloči.Pije se mlačen,vendar ne več kot en liter dnevno.
O kolčini Mg v tabletah,ki bi imele odvajalni učinek, podatkov ni.Dnevna potreba Mg pa je nekje med 300-400mg.
Svetujem vam, da poskusite še z kakim drugim naravnim odvajalom,ki ga kupite v lekarni,aktivnim gibanjem in z prehrano bogato z vlakninami.V primeru ,da vse to še vedno ne pomaga, se posvetujte z svojim lečečim zdravnikom.lp

Suzana Taseska, mag. farm.

New Report

Close