Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Skinoren

Skinoren

Pozdravljeni,
pred leti sem imela velike težave s kožo. Dali so me na antibiotike in stanje se je izboljšalo. Odravili so me z receptom za kremo skinoren. Po določenem času se je stanje kože ponovno začelo slabšati. Sklenila sem, da bom naredila tudi sama kaj zase. Bila sem 10 let presnojedka, še zmeraj pisem koprivin čaj, izjemno pazim na to, kaj pojem, skratka, ni da ni. Kljub temu pa brez skinorena ne gre. Zanima me, kako je z dolgotrajno uporabo tega mazila. Ali je to škodljivo, ali ga, če edino kar pomaga, da ne padem ponovno v antibiotike, uporabljam še naprej? Kako je s tem?

Hvala.
Lp,
Nadja

Spoštovani,
pri zdravljenju s kremo Skinoren je pomembna redna uporaba zdravila ves čas zdravljenja. Pred nanosom kreme je treba kožo očistiti in posušiti. Trajanje zdravljenja se lahko razlikuje – odvisno od osebe in izrazitosti kožnih sprememb. Za najboljši učinek je treba kremo Skinoren redno uporabljati več mesecev. Obstajajo klinične izkušnje o neprekinjeni uporabi zdravila do enega leta.
Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Krema Skinoren mi je zelo izboljšala kožo, premišljujem pa o menjavi kreme, saj Skinoren uporabljam že nekaj časa. Mi lahko svetujete kakšno primerno kremo, ki bi mi glede na podobne sestavine, kot jih ima Skinoren, najverjetneje ustrezala? Trg je prevelik, vseh produktov pa ne bi rada preizkušala in s tem svoje kože preveč obremenjevala.

Najlepša hvala,
Špela

Trajanje uporabe zdravila Skinoren krema se od osebe do osebe lahko razlikuje in je odvisno tudi od resnosti kožnih sprememb. Večinoma pri bolnikih z aknami postane izrazito izboljšanje očitno po približno 4 tednih. Za doseganje kar najboljšega učinka je treba zdravilo Skinoren krema redno uporabljati več mesecev.

Pri melazmi mora biti najkrajše obdobje zdravljenja okrog 3 mesece, za doseganje kar najboljšega učinka pa je treba nadaljevati z redno uporabo zdravila Skinoren krema. Za preprečitev solarno izzvanih poslabšanj, ponovne pigmentacije posvetlelih predelov ali obojega je treba med celotnim obdobjem zdravljenja sočasno uporabljati širokospektralna sredstva za sončenje (UV B in UV A).
Svetujem vam,da glede na to,da vam krema odgovarja in nimate neželenih učinkov z zdravljenjem nadaljujete dokler vam vaš zdravnik ne predpiše kako novo terapijo ali celo glede na izboljšanje vašega stanja ukine.Obenem vam svetujem,da uporabljate za nego ob terapiji hidrantne kreme,ki jih kupite v lekarni in so dermatološko testirane(La Roche-Posay,Avene)

Suzana Taseska, mag. farm.

New Report

Close