Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma LES (koncno postavljena diagnoza)

LES (koncno postavljena diagnoza)

Pozdravljene/i,

Po skoraj 15 letih takih in drugacnih pregledov (zadnja diagnoza je bila mesana vezivnotkivna bolezen) mi je vceraj revmatolog rekel, da imam Lupus, kljub temu, da sem negativna na protitelesa LAC, antifosfolipidna telesa in kardiolipidna. Pozitiva na ANA, ENA SSa/Ro, DNA. Imela naj bi sicer blago obliko in k sreci so izvidi pregledov ledvic in jeter v redu.
Revmatolog mi je predpisal Plaquenil. Ali ima kdo izkusnje s tem zdravilom? Glede zdravil sem zelo skepticna (nazadnje sem razvila alergicno reakcijo na salazopinin).

Kdor ima LES….kako zivite? Ali je mozno, da se Les spreobrne v hujso obliko? Veste kaj, ce je mozno kaj popravit s posebno dieto?

Hvala za pomoc in lp

Sle oziroma sistemski lupus erimatozus. Imela ga je mama. Zdravila se je z Rezohinom. Bolezen je imela vzgone in mirovanja. Tezave s sklepi in kozne spremembe. Protibolecinska zdravila plus Medrol so ji lajsala zivljenje. Pri njej nobena dieta ni ucinkovala. Lajsala je tegobe z vajami za ohranjanje ginbljivosti…
Lp.

Dieta je na žalost edina stvar, ki bo učinkovala dolgoročno, če se želiš zmanjšati vnetje in bolečine.

Eliminiraj razhudnike ang. nightshades (krompir, paradižnik, paprika, jajčevec, tobak) za vsaj nekaj mesecev in spremljaj kako se počutiš. Pri intoleranci na razhudnike so spremembe zelo počasne. Glavna težava te zelenjave pa so glikoalkaloidi beri pesticidi, ki jih vsebujejo vse rastline iz družine razhudnikovk. Več si lahko najdeš na internetu ali pa vprašaš, če te še kaj zanima. Predvsem zanimivi so običajno odgovori ljudi pod posameznimi članki, ki jih najdeš na internetu. Seveda bo treba najti angleško literaturo.

boo SLE : tvoja mama sigurno ni probala te diet.

New Report

Close