Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Težave in bolečine v hrbtenici Bolečina na levi strani reber?

Bolečina na levi strani reber?

Spoštovani,
že več kot mesec dni imam bolečine v križu, ki so hujše v sedečem položaju. Širijo se tudi v ledveni del proti lopatici. Občutijo se kot pekoč občutek. V soboto sem občutila tudi bolečino pod levim rebernim lokom. Bolečina je najbolj izrazita na pritisk – ko pritisnem na konec LRL občutim bolečino. Strah me je, da ni bolečina v rebri, ampak kje v črevesju ali kje drugje. Opravila sem UZ trebuha, ki je v mejah normale. Vidna je bila cista 8mm na levi ledvici. Je lahko to kaj alarmantnega?.
Naj povem, da sem stara 35 let, delo ki ga opravljam je sedeče – 8 ur za računalnikom. Probleme imam tudi s prebavo, odvajam sicer vsak dan, prisotni so notranji hemeroidi in občasna sled sveže krvi (ob težjem odvajanju). Čakam na kolonoskopijo. Bi lahko bolečina izvirala od drugod ali gre za težave s hrbetnico? Imam problem tudi z levo ramo – predvsem ponoči me boli.

Hvala vam za mnenje.

Spoštovani!
Glede na vaše težave bolečine lahko izvirajo iz hrbtenice. Svetujem poleg kolonoskopije, ki jo boste opravili, še rentgen prsne in ledvene hrbtenice. Če bodo prisotne degenerativne spremembe, tudi potem pregled pri ortopedu. Za levo ramo prav tako opravite rentgen, lahko da imate kakšno kalcinacijo v mišici, če vas boli ponoči. Cista na levi ledvici pa ni nič alarmantnega.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close