Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Menjava leč in vnetje???

Menjava leč in vnetje???

Pozdravljeni!
Ker sem pred kratkim imela pregled pri okulistu, ki me je kar se da hitro odpravil iz ordinacije z novo dioptrijo in so moja vprašanja ostala nedotaknjena se obračam na Vas.
Sem uporabnica leč že 10 let. Vedno sem uporabljala le mesečne leče in vedno samo od proizvajalca Ciba Vision, zato so mi ostale vrste leč nekoliko tuje.
Pred kratkim sem imela težave z bolečinami v očesu in sicer v kotičku očesa. Seveda sem takoj prenehala z uporabo leč. Oči niso bile rdeče, ni bilo izcedka, niso bile suhe ali se mi preveč solzile, nobenih vidnih sprememb skratka. Kadar sem se dotaknila predela okoli očesa (desna stran nosu, desno lice) je zabolelo v očesu. Okulist mi je samo izmeril dioptrijo in rekel, da je to vnetje in da bo izginilo samo od sebe. Oko me je bolelo še naslednja 2 tedna.
Ker je bila zame to zares neprijetna izkušnja in sem se nekoliko prestrašila, sem začela razmišljati o dnevnih lečah, saj so bolj “higienične”. Lahko menjam leče brez posvetovanja pri okulistu (glede na to, da me je na hitro odslovil in nisem utegnila tega vprašati)? Na kaj moram biti pozorna pri dnevnih lečah? So priporočljive za nošenje samo določeno število ur ali bi naj “vzdržale” ves dan? Prav tako me zanima, ali ste tudi Vi mnenja, da je šlo samo za nedolžno vnetje oči in da lahko leče še naprej brez težav uporabljam?

Pravilno ste se odločili, dnevne so najbolj zdrave. Prehod na dnevne lahko naredite tudi sami, pri ostalih svetujem pregled.
Pri dnevnih je bolje, da vzamete silikonske, drugih omejitev ni.
Dnevne vzdržijo celi dan!
Glede vnetja težko rečem brez pregleda. Vsaka pavza je dobrodošla, vendar nadaljujte samo z dnevnimi.

Lp.

Zakaj ni dobro uporabljati dnevnih leč, ki so bile predpisane nekomu drugemu?

Če je enaka dioptrija in so zapakirane, zakaj ne….

Gre se za dnevne leče od sestrične in so pega vision, top vue dnevne. Dioptrija pa je ista kot pri meni na očalih. Zanima me glede BC, ker je lahko napačen. Leče imajo BC 8,5 in mi jih je dala sestrična, ki je šla iz -1,5 na -1,75 ostalo jih ji je pa še 70.

To boste vedeli le tako, da jih preizkusite! Če nimate prave BC, vam pač ne bodo ustrezale…

Lp.

New Report

Close