Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Vezivno tkivo

Vezivno tkivo

Lep pozdrav
Stara sem 36 let in pred skoraj tremi leti sem imela operacijo hrbtenice..hernija.
Takoj po operaciji so se zacele tezave ki se kazejo kot sibkost vezivnega tkiva…po treh letih imam prakticno vse sklepe v hrbtenici prizadete…vretenca ne stojijo na svojem mestu, nestabilne imam tudi gleznje, pete, prakticno nikakor se ne smem raztegovati…takoj se vez raztegne in sklep postane nestabilen. Pregledana sem revmatolosko vse ok, cakam se na izbide genetskega testiranja za bolezni vezivnega tkiva vendar pravijo da to verjetno ni. Nisem tipicen primer. Pred opreacijo sem bila zdrava. Brala sem da je anadtetik ki sem ga dobila visoko fluoriran in po mojih brskanjih nasla veliko povezav da fluor v telesu ce ga je prevec zavira tvorbo kolagena in povzroca sibkost misic. Je lahko kaj na tem. Kako ugotoviti ce je fluora res prevec in kako se ocistiti? Ali obstajajo homeopatska zdravila za krepitev vezivnega tkiva. ?
Hvala za odgovor

Pozdravljeni,
vaš primer pa je nenavaden, če se res dogaja, da je po operaciji vezivno tkivo slabo, prej pa s tega stališča ni bilo nobenih pripomb. Glede na dejstvo, da te zaradi hernije potrebovali operacijo hrbtenice že v zelo mladih letih, sumim, da gre vseeno za močno dedno predispozicijo. Marfanov sindrom in podobne hujše okvare vam bodo genetsko potestirali, možna pa je še cela plejada slabo dokazljivih dednih predispozicij, ko pri nekaterih organizmih opažamo, da so t.i. vezivni slabiči. Kvaliteta vezivnega tkiva je pri nekaterih res slabša in se jim hitreje dogajajo zvini, zlomi, nategnjeno to in ono brez močnega vzroka.
Če je k hitrejšemu napredovanju motnje kaj prispeval fluor, ne vem, ne bi pa izključil te možnosti. V konvencionalnih krogih pa vas bodo napotili k psihiatru, če boste zadevo razpredali.
Kakorkoli, motnjo je zelo smiselno popravljati in najbrž se s homeopatijo da kaj narediti v tej smeri. Priporočam posvet s kompetentnim zdravnikom homeopatom.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Lep pozdrav
Hvala za odgovor in naj povem kot sem ze rekla pred operacijo ni bilo takih tezav…tudi kot otrok nisem imela niti enega zvina, izpaha, zloma skratka nič popolnoma zdrava in normalen razvoj.
Ja k psihiatru pa so me ze poslali kljub temu, da izvidi kazejo nestabilnosti vratne hrbtenice, zabrto gibljivost zaradi blokiranih sklepov, nestabilnost čeljustnega sklepa itd….itd…, vem pa da je to zaradi anastezije saj je bilo takoj po operaciji ze vse skupaj cudno samo sem mislila, da tko pac mora biti…sedaj vem da temu ni tako. Zato iscem vzroke ce najdemo vzrok bo mogoce tudi zdraviti.
Ali se vsebnost fluora v telesu da izmeriti?

Se enkrat hvala

Spoštovani,
še vedno preveč konvencionalno gledate na zadevo. Dobili ste popolnoma enako dozo fluora kot tisoči, ki vsak dan dobijo anestezijo. Gre za individualno preobčutljivost na nekaj, kar se je zgodilo tekom operacije. Ali je to fluor ali nekaj povsem tretjega, je v homeopatiji pravzaprav irelevantno. Podobno je z živim srebrom in amalgamom in mnogimi ljudmi, ki besno menjajo zobne zalivke, in se razstrupljajo težkih kovin in ostale packarije, ampak, govorim čisto pragmatično in iz kliničnih izkušenj, večini ljudi to prav nič ne pomaga k zdravju.
Na vašem mestu se ne bi niti malo ukvarjal s piko, nano in mikrogrami, ampak se poslužil medicine, ki je zmožna opolnomočiti organizem, da se znebi svinjarije, kakršnekoli že, na najbolj primeren in naraven način. Organizmi so sposobni čudovitih reakcij, le primerno spodbudo rabijo. Zelo poveden je primer iz moje prakse. Zdravim desetletnega dečka, na spektru avtističnih motenj in ADHD in celim kupom vedenjskih težav. Po predpisu pravega zdravila je zelo kmalu zakuril s skoraj 40 st. vročine za 3 dni. Po tem se je celotno stanje izboljšalo. Vsakič, ko smo ponovili zdravilo, se je zgodilo enako. V pol leta se je celostno zdravje, vedenje, koncentracija, socialna integracija … izredno popravila. Nauk zgodbe: ni važno, kaj dela težave, dokler poznamo zdravila, ki spodbudijo organizem, da te težave odpravi.
V večini primerov se niti ne ve, kaj je vzrok težav. Fluor je lahko problem, lahko tudi ne. Pa tudi če je problem in v telo pošljete robota, ki bo odstranil ves fluor, bodo težave še vedno lahko zelo prisotne.
Nekaj namesto uvoda v homeopatsko filozofijo in umevanje patoloških in kurativnih procesih v organizmu.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close