Najdi forum

Kinesio trakovi

Pozdravljeni!
Sem stara 15 let in imam problem ter vprašanje. Pa lepo postopoma naj opišem.
Boli me hrbtenica,ko sem sklonjena več od 5 min in neprestano ko stojim pokončno(točno kje,če se sklonim so izrazita 3 vretenca,tisto me boli). Imam slabo držo to so mi povedali,ukrivljeno hrbtenico pa niso ugotovili. Velikokrat se usedem ravno,pokončno,vendar ne zdržim več kot 5-10 min,ker me začne grozno bolet. Včeraj sem bila zunaj delala,delo da sem se vedno sklonila in vstala nazaj,danes pa čutim, da me boli hrbtenica,ampak sem že včeraj rahlo čutila da me boli. Ampak naj še omenim,da me hrbtenica boli že kakih 3-4 mesce,in ko se zvečer uležem na ravno,me boli in potem postopoma začne bolečina popuščat.
Sorodnica ki je medicinska sestra mi je omenila nek »steznik« ki ti vleče ramena proti nazaj in da bi naj pomagal pri izboljšanju drže. Ali lahko kdo natančneje opiše kaj je to in kje se da dobit,ceno in njegovo učinkovitost?(tudi izkušnje so dobrodošle)
Vem tudi za Kinesoi trakovi-ali to pomaga tudi proti mojim težavam v hrbtenici??

Vprašala pa bi tudi,če kdo ve kaj o teh trakovih kaj bolj natančneje. Hodila sem v gore,bolj v bregove,ter sem po kakih 5 min hoje v breg začutila bolečine v kolenu(od pregiba kolena(zadaj)pa naprej točno pod pogačico)in zelo hitro sem se potem utrudila in ni bilo volje za nadaljevanje poti. Zanima me,ali se da te Kinesio trakove nalepit za te težave(saj nisem športnica da bi imela kakršne koli poškodbe),ali je možno, da mi nalepi fizioterapevt na te dele kolena-te trakove in zanima me še,ali se lahko te trakove nalepi kaj prej,za preventivo,torej da bi jaz odšla danes, da bi mi fizioterapevt to nalepil,ter jutri šla v gore?? Ali pomagajo takrat tudi,če bolečin ni,torej da preprečuje bolečine,ali pa bolečine morajo bit prisotne?

In zanimam me nadomestitev doma,kje lahko najdem navodila za te trakove v slovenščini?

Upam da je dokaj razumljivo in da bo kdo vedel kaj svetovat.
Hvala že v naprej!
LP

Pozdravljena!

Mehka opornica, ki ti vleče ramena nazaj je odlična zadeva – prodajajo jo vse trgovine z ortopedskimi pripomočki kot je npr. Sanolabor. Stane okoli 15 eur in je učinkovita, saj te nauči pokončne drže.

Trakovi žal ne bodo pomagali pri težavah s koleni – potrebno je samo okrepiti sprednjo stegensko mišico, pa ne bo več težav.

New Report

Close