Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija alergija na sonce

alergija na sonce

Imam alergijo na sonce in to samo na morju pa čeprav sem vedno olecen .Dolge hlače in srajca z kratkimi rokavi.Po štirih dneh se pojavijo na notranjih stegnih gobice.kako bi to pozdravil?

Pozdravljeni,
lahko poskusite z zdravilom natrium muriaticum, kupite ga v potenci C12 in jemljte 10 dni 1x dnevno 5 kroglic, po možnosti še preden greste na morje.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni,
ali Nat Mur pride vedno v poštev pri alergiji na sonce? Hčerka, 6,5 let, ima alergijo od rojstva, vsako leto je imela izpuščaje in zabuhel obraz. Zadnji dve leti izpuščajev nima, le obraz ima par ur ves rdeč in skrajno skrajno je zaspana/utrujena. Odspati mora uro ali dve, potem rdečica izgine in je v redu.
(Ne izpostavljamo je načrtno soncu: v vrtcu so recimo zdaj veliko zunaj (živimo na jugu Evrope), včasih se malo dlje sprehajamo po soncu in hitro postane rdeča, utrujena in zaspana.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni,
ne, nat-mur ni edino zdravilo, obstaja kar nekaj zdravil, ki pokrivajo preobčutljivost na sonce+morje. Sama preobčutljivost na vročino oz sonce brez morske komponente je še bolj razširjena in v poštev pride še več zdravil.
Je pa nat-mur precej pogosto indiciran pri ljudeh, zato ga je smiselno tudi pavšalno sprobati v takih primerih, tako da lahko daste zdravilo za nekaj dni tudi hčeri.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close