Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija alergija

alergija

Dober dan.
Mene nekaj zanima. Stara sem 35 let, od 14 leta imam diagnosticirano alergijo na cvetni prah in trave (predvsem leska in trave). Najhujša je bila alergija prvo leto, ko sem se zbujala z gnojnimi očmi. Predpisali so mi tablete proti alergiji, kapljice za oči in nos. Kar je vsa ta leta nekaj pomagalo, alergijo sem šem vedno imela, sem kihala, izcedek iz nosu, pekoče oči, ampak je bilo znosno, se je še dalo preživeti. Lani pa se mi je iz teh znakov naenkrat razvilo nekaj drugega, oči niso bile več tak problem, imela pa sem nos ves čas zamašen (spirala sem si ga z morsko vodo vsakih 10 min, ni pomagalo, protialergijske kapljice niso pomagale), pri dihanju skozi usta me je začelo dušiti, tako sem posledično zelo težko dihala. Šla sem k osebni zdravnici, dala mi je dve injekciji v presledku 3 dni. Potem se je vse nekako umirilo.
Letos pa sem začela jemati tole http://www.heuschnupfenmittel-dhu.de/heuschnupfenmittel-dhu/anwendung-wirkstoffe.html, kar je pomagalo do prejšnjega tedna, ko se je situacija od lani ponovila. Se zavedam, da bi morala za pravo zdravilo iti k homeopatu, ki bi mi predpisal samo eno, kajti zgoraj navedeno je mešanica treh sestavin; opozorili so me, da ni namenjeno hujšim težavam oz. specifičnim težavam- za to je potrebno iti k homeopatu. Moje vprašanje je samo eno: ali je mogoče po več kot 20 letih to alergijo (ki se mi je zgleda razvila v alergjsko astmo, ker zdravila proti astmi so lani pomagala) homeopatsko s pravilnim zdravilom pozdraviti, glede na to, da mi konvencionalna zdravila proti alergiji oz. antihistaminiki ne pomagajo kaj dosti? Hkrati se pa tudi bojim, da bo vsako leto huje. Namreč v najstniških letih so mi napovedovali, da bo alergija izginila sama od sebe, pa ni, ampak se je celo poslabšala.
Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,
one nemške arcnije delujejo zelo targetirano na določeno patologijo in to ni čisto v skladu s klasičnim homeopatskim učenjem, kjer dajemo poudarek totaliteti simptomatike in individualno predpisujemo zdravila, ki delujejo globlje in ozdravljajo motnjo pri izvoru. Tovrstni preparati so tako v večini primerov samo pomagalo, ki nekaj časa zadrži pojavljanje simptomatike.
Ker gre za kronično motnjo imunskega sistema, ki vztraja že precej dolgo in se ne izboljšuje, kar se tudi včasih zgodi, ampak se poglablja (zunanji deli – oči) niso več prizadeti, motnja se seli v bolj notranje organe (težje dihanje, astma), pojavlja se pljučna simptomatika, vam res svetujem, da homeopatsko zdravljenje prepustite zdravniku homeopatu.
Ja, v teoriji bi se morala dati vaša motnja pozdraviti s homeopatijo, pričakujte pa dolgotrajno zdravljenje, zagotovo daljše od enega leta.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close