Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Suha koža – kako jo povrniti v normalno stanje?

Suha koža – kako jo povrniti v normalno stanje?

Pozdravljeni. Imam vprašanje glede suhe kože, s katero se ubadam že skoraj celo svoje življenje. Že kot otrok sem se mazala s kremo Baby Solea. Kožo na obrazu sem mazala zjutraj in zvečer, ker če nisem, mi je kožo grozno zategovalo. Konstantno imam blago do izrazito rdečico. Že lansko zimo sem imela hudo vnetje kože, če lahko tako poimenujem – koža je bila živo rdeča, gorela od vročine.To stanje je trajalo teden dni. To zimo se mi je zgodilo enako, a dvakrat. Zdravnica mi je svetovala jogurtove obkladke, predpisala mi je tudi neko zelo mastno kremo, ki so mi jo zmešali v lekarni (predvidevam, da je glavna sestavine vazelin – če sklepam po vonju), in tako sem to kremo tekom zime uporabljala. (priložena fotografija) Zdi se, da moja koža hoče vedno več in več vlage, kupila sem tudi ribodermin, ki pa mi je rdečico na obrazu samo še povečal. Včeraj mi je v drogeriji trgovka svetovala kremo za zelo suho kožo od firme MIXA, ter miceralno vodo za čiščenje obraza. Krema mi ne navlaži kože, rdečica ne izgine, niti občutek zategnjenosti kože. Stara sem 30 let, moja koža na obrazu pa je povsem brez elastičnosti, videti je postarana. Zvečer si obraz namažem s konopljinim oljem. Ne vem, kaj naj storim, da povrnem kožo na obrazu v normalno stanje. Pudra ne uporabljam, oziroma zelo redko. Prilagam fotografijo kože na obrazu, namazana je s konopljinim oljem. Prosim, pomagajte, sem povsem obupana. Hvala za vaš odgovor … LP, NINa.

Pozdrav!
Postavlja se vprašanje ali gre samo z atip kože, torej suha koža , ali gre ob tem za obolenje kože kot so dermatitisi, torej vnetja zaradi drugih bolezenskih ozadij.
V prvem primeru je seveda potrebno najti ustrezno mastno negovalno kožo, kar je sedaj na voljo kar v velikem številu krem in olj, v drugem primeru pa je potrebno opredeliti za kakšno stanje ali diagnozo gre in temu primerno ukrepati.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

sama imam podobne težave s suho kožo. rešujem jih s svinjsko nesoljeno mastjo. sliši se ogabno, ampak deluje.

Objavljam, kljub temu, da take nege ne priporočam!

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni!

Pišem Vam, ker bi bila zelo vesela kakšnega nasveta, kaj narediti.
Imam zelo suho kožo na obrazu. Na čelu in bradi je po nanosu kreme vredu, na licih pa nikakor… Tam je koža suha (in izsušena hkrati), luskasta, rdeča in še mozoljasta povrhu (niso tipični mozolji, ki se jih da iztisnit, ampak so kot zaprti mozolji, napihnjeni). Že od malega imam diagnosticiran nevrodermitis in že nekaj let ga blažim s kremo Elidel (po potrebi, ko je najhujše-to je pozimi in začetek pomladi). Za obrazno nego poskušam uporabljati nežne izdelke: trenutno je Afrodita čistilno mleko za suho kožo, občasno Himalaya tonik za suho kožo. Glede kreme sem poizkusila alverde divjo vrtnico (koža še vseeno suha), olivno olje na mokro kožo, na suho kožo, skupaj z kremo – koža še vedno suha. Trenutno uporabljam Balea krema ZF15 za suho kožo in Balea nočno kremo z ureo, obe skupaj zmešam z oljem grozdnih pešk. Še vedno je koža na licih suha in mozoljasta. Nekaj časa sem proti mozoljem uporabljala skinoren, vendar sem zaradi preveč suhe kože prenehala.

Zanima me, kaj delam narobe..kako naj poboljšam izboljšam videz svoje kože? Razmišljala sem že, da mogoče ni samo suha koža, da gre za kaj drugega in bi se morala oglasiti pri dermatologu osebno.

Pozdrav!
atopični dermatitis ali nevrodermatitis pomeni, da ima tak človek suho kožo, če se to kombinira z aknami( starost?), potem je kombinacijo kar težko obvladovati. Pravilo v takem primeru so t.i krema geli, torej kreme, ki vseeno dajo neko mastnost, istočasno pa ne zaprirajo por in poslabšujejo aken.
Sicer pa je moj nasvet poenostaviti nego in uporabo sredstev za nego, ker le tako boste vedeli kaj ustreza, kaj ne.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni!

Hvala za odgovor. Stara sem 21 let, jemljem tudi KT Daylette, mozoljčki pa so še vedno.
Hm…katere kreme pa so takšne, ki ne zapirajo por? Na kaj naj bom pozorna pri nakupu kreme? Sicer sem poiskala sestavine, ki naj bi mašile pore, hkrati pa prišla do informacije, da so nekatere te sestavine dobre za suho kožo, saj jo vlažijo in mastijo. Tako, da sem v dilemi, na kaj naj bom pozorna, česa se naj izogibam.

Pozdrav!
Krema -gel pomeni kremo, ki vseeno pomaga pri suhi koži, v lekarni jo bodo svetovali ko boste predstavili problem in kaj želite.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close