Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Baldrimed

Baldrimed

Pozdravljeni,

glede na to, da se vsakodnevno srečujem z napetostjo in razdražljivostjo sem si kupila tablete Baldrimed. Zelo težko zaspim, zato ponavadi vzamem dve tableti eno uro pred spanjem (ena mi žal ne pomaga). Zanima me ali je s tem kaj narobe? Na škatlici piše, da se mora vzeti samo eno tableto pred spanjem.

LP

Spoštovani!

Običajno zadostuje že 1 tableta pol ure do eno uro pred spanjem. V kolikor v primeru uporabe zgolj 1 tablete ni ustreznega učinka, lahko vzamete tudi 2 tableti. V primeru, da gre za dolgotrajnejšo uporabo, pa kljub vsemu svetujem, da ne prekoračujete celokupnega priporočenega dnevnega odmerka, ki predstavlja 3 tablete. To pomeni, da v primeru jemanja 2 tablet zvečer, čez dan vzamete največ še 1 tableto.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

Tudi jaz ne morem spati… se da baldrimed konzumirati tudi v kakšni drugačni obliki, obstajajo kakšne kapljice ali pa kakšna bolj naravna zadeva, da si lahko pripravim čaj?

Spoštovani!

Baldrijan je na voljo še v obliki kapljic, bodisi na alkoholni osnovi (Baldrijanove kapljice, Galenski laboratorij Lekarna Ljubljana) ali na osnovi rastlinskega glicerina (Soria Natural Baldrijan kapljice) ter tudi v obliki čajev. Omenjene pripravke lahko dobite praktično v vsaki lekarni.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close