Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika očala otrok

očala otrok

Pozdravljeni!
Sin že 4 leta nosi očala zaradi škiljenja, ima pa tudi nekaj dipotrije. Najprej je imel samo cilinder, sedaj pa tudi dipotrijo. Na zadnjem pregledu so nam na očesni kliniki določili novo, in sicer:

za daljavo D.o.Dsph +1,25 Dcyl -1,00 Axis 90
L.o. +0,75 -0,75 65

Eno leto pred tem je imel takšno dipotrijo:

za daljavo D.o.Dsph +0,50 Dcyl +1,50 Axis 170
L.o. +0,25 +1,25 160

Sinu so sedaj dipotrijo določili brez kapljic (ima 6 let). Zbegana sem, zakaj ima sedaj – cilinder. Od začetka ga je vedno imel plus, zakaj je sedaj minus. Tudi, ko sem gledala ostale izvide, sem videla, da še ko je bil brez očal, je imel vedno + cilinder. Kaj sedaj to pomeni? Je možno, da se je zdravnica zmotila? Vprašala nas je še ali potrebuje nova očala, ali so ta še dobra, in ko sem rekla, da lahko nova, nam je predpisala to. Zanima me tudi zato, ker vem, da se + dioptrija pri otroku lahko korigira, – pa se vedno bolj slabša. Ali sedaj, ko ma sin – to pomeni, da se mu ne more več izboljšat in da se mu bo vedno slabšalo. Do kdaj se sploh lahko izboljša vid pri otrocih?Malo sem zbegana in ne vem kaj naj naredim. Že tako me skrbi, da bo z leti zaradi tega škiljenja oslepel, sedaj pa še minus dioptrija.
Hvala za vse informacije!

Malo mešate sfere in cilinder. Kolikor vidim imate cilinder v minus, kar pomeni da s seštevkom še niste v minusu….saj se lahko vaša dioptrija napiše tudi na ta način: 0,00+0,75 – pa smo v plusu. Priporočam še drugi pregled, kjer vam naj tudi razložijo te zadeve in spreminjanje dioptrije pri otrocih, tako boste tudi bolj mirni, nobeden pa od tega ne bo oslepel….

lp.

New Report

Close