Najdi forum

bolečina v kolenu

Spoštovani!

Med novoletnimi prazniki sem smučal. Med šestim spustom me je ob zavoju močno
zapeklo ob notranji strani (proti nasprotni nogi) kolena desne noge, tako, da ni bilo možno več stopiti na nogo. Odpeljeli so me na urgenco, kjer je bila postavljena diagnoza “natrgane mišice”. Po nekaj dneh so mi v bolnišnici Jesenice spunktirali 30 mm goste krvi.
Po tem je bolečina ob počitku nekoliko popustila, nakar se je po nekaj dnevih pojavila zopet močnejša bolečina z rahlo oteklino med gležnjem in kolenom. Ponovna punkcija ni bila potrebna a kljub temu se je bolečina stopnjevala. Zadnje 3-4 dni se mi je pojavila močna bolečina nad pogačico (“pod šalico”-v ljudskem jeziku). Močan bolečina se pojavlja samo po hoji-še posebej pri hoji po stopnicah. V mirovanju bolečine ni. To koleno me je občasno sicer bolelo že več let, saj se občasno intenzivno ukvarjam s smučanjem in obiskovanjem gora.
Star sem 60 let.
Zanima me, če gre pri tem za poškodbo meniskusa ali kaj drugega? Ali je z vašimi terapijami možno stanje sanirati oziroma zdraviti?
Čakam na MR, ki bo predvidoma v aprilu.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Rado

Pozdravljeni, Rado!

Opisujete precej različne simptome in precej različna mesta…poškodba meniskusa in natrgana mišica imata povsem drugačne značilnosti…pri natrgani mišici navadno ne punktirajo…meniskus boli na notranji strani kolena in ne nad patelo, tam lahko boli kri v recesusuih ali pa sklepna ovojnica…

Brez pregleda vam res težko kaj konkretno svetujem. Žal. Če je težava v natrgani mišici, nadraženi sklepni ovojnici – posttravmatski artritis ali pa nategnjena notranja kolenska vez, se da pomagati s primernimi terapijami. Če pa je poškodovan meniskus, ki omejuje gibljivost in se pri vsakem gibu vklešči in draži sklep, potem pa je potrebna operativna terapija.

New Report

Close