Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Bryonia – prehlad

Bryonia – prehlad

Pozdravljeni,
prosila bi vas za nasvet/komentar.
Starejša hči (6 let) je zbolela, visoka vročina (39 +) – v petek je bila že jokava in utrujena, zakuhala je v soboto popoldne. Sama od sebe je rekla, da gre počivat: zavlekla se je v posteljo in je dva dni, soboto in nedeljo, nepremično preležala/prespala. Pila je, če si ji dal oziroma jo vprašal. Vodo, zmerne količine. Ko sem v drugi sobi sesala oziroma poslušala glasbo, je prosila, naj zaprem vrata, da jo hrup moti. Želela je biti sama, ležati, v tišini (in temi).
Kašljala ni, smrkala tudi ne.

V nedeljo popoldne sem ji dala Bryonio 30ch. Po tem je takoj zaspala, z visoko vročino. Zbudila se je pozno zvečer (21h), z nižjo vročino, boljše volje, z apetitom. Pojedla pol večerje. To sem razumela kot signal, da je bila izbira prava.
Dala sem ji še eno dozo pred spanjem, v ponedeljek se je zbudila brez vročine, le nekoliko utrujena. Zjutraj pred vrtcem je dobila še eno dozo. Potem sem s homeopatijo nehala.

Danes pa opažam, da je veliko bolj utrujena, vročine nima, opravlja vse stvari, ki jih normalno, le da brez navdušenja. Nima prave energije, najraje je pri miru. Je bleda, s temnimi podočnjaki. Zdaj, med spanjem, veliko kašlja in se ves čas zbuja.

Kaj je šlo narobe?
Je bila izbira remedije napačna (in je bilo tistoizboljšanje po spanju v bistvu supresija) ali smo prekmalu prekinili z zdravljenjem? Če bi šlo le za po-vročinsko utrujenost, se verjetno ne bi pojavil kašelj, ali pač?

Z vsakršen nasvet se vam že vnaprej zahvaljujem,
U.

Pozdravljeni, težko rečem. Obe varianti sta možni, lahko je bila bry tudi prava izbira, ki pa še potrebuje kakšno ponovitev ali dve. Predlagam, da ponovite bry eno dozo čimprej in napišete, kakšna je bila reakcije pa njej. Če ne bo splošnega izboljšanja, potem je z bry definitivno za prekiniti.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Zdravo, samo poročam, kako se je zadeva iztekla.
Naslednje jutro je šla punca v vrtec, brez granulk (ker sem jih nekam založila), domov je prišla že ob 14h, utrujena, bleda, brezvoljna: sama je želela v posteljo. Vročine sicer ni imela. Dala sem ji dozo Bryonie, malo je zakuhala in zaspala, zvečer je bila bolje, a sem ji dala pred spanjem še eno dozo, pa potem naslednje jutro še eno. Od takrat naprej ni problemov, otrok je ozdravel in normalno funkcionira, tudi kašelj je popolnoma izginil.
Očitno sem premalo časa ponavljala zdravilo.

Hvala za napotke,
srečno,
U.

New Report

Close