Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Ostra bolečina v zatilju pri otroku

Ostra bolečina v zatilju pri otroku

Pozdravljeni,
5-letna hči je pred približno tednom dni začela tožiti, da jo boli vrat. Dva dni kasneje jo je v vrtcu po spanju presenetila ostra bolečina v zatilju (po domače »heksenšus«), da ji je od nje postalo slabo. Od takrat ji stanje že šest dni niha, čez dan se malo izboljša, zvečer precej poslabša. Zaradi bolečine ( in od strahu pred njo) je deklica vsa zakrčena, glavo tišči naprej v nenormalnem položaju, kar vse skupaj še poslabšuje. Če se ji malo izboljša, se hitro spozabi in naredi kak nenaden gib, nato pa jo spet uščipne, da zakriči in se spet popolnoma zakrči. Mišice ji poskušam sprostiti z nežno masažo, s toplim šalom in toplim tušem, če jo preveč boli, vzame lekadol, ki pa ji niti kaj preveč ne pomaga. Pri pediatru so nas hitro odpravili, da ni nič hudega in da se bo stanje izboljšalo, naj predel masiramo, damo lekadol proti bolečinam. Vendar po petih dneh ni še nič bolje. Ali menite, da bi bila potrebna kaka fizioterapija ali trigger point terapija, da se stanje prej popravi ali pa naj še naprej vztrajamo z gretjem predela in mirovanjem?
Hvala za odgovor in lep pozdrav

Pozdravljeni!

Pri tako mladem otroku so trigger točke izjemno izjemno redke. Prej bi pomislila na kakšno infekcijo…a so ji pregledali kri?

Hvala za odgovor. Dejansko so bile krive zelo zakrčene mišice okoli vratu. Vseeno smo se odločili in jo peljali na terapijo – masažo, ki ji je zelo pomagala, da se je lahko sprostila in je krč popustil. Zdaj je že veliko bolje.

Super! To ima najboljšo prognozo!

New Report

Close