Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Seksologija – želiva si spolnosti Problem z otrdelostjo (erekcija)

Problem z otrdelostjo (erekcija)

Pozdravljeni,
včeraj se mi je že drugič zgodilo, da mi je med seksom spolni ud postal mehek…, s tem da je na začetku odnosa bilo vse OK. Ko se mi je pred par dnevi to zgodilo prvič, temu nisem posvečal prevelike pozornosti, sedaj pa sem postal močno zaskrbljen ( se pravi dvakrat zaporedoma). Ko je postal mehek, je žena oralno pomagala in je spet otrdel – žal pa je tudi v roku 10 sec bilo spet isto.
Do sedaj teh problemov nisem imel, čeprav danes ko malo razmišljam za nazaj, se mi zdi da sem leta nazaj vseeno imel močnejšo erekcijo.
Na prvo žogo sem povezal težavo z eno preiskavo, ki jo opravljam te dni in sicer – pred cca enim letom sem opazil na stegnu noge, da na enem manjšem predelu na otip zelo slabo čutim kožo (kot da bi tipal skozi nekaj parov hlač). Opravil sem MRI, kjer je bilo vse OK, ter EMG, ki pa so ugotovili “znake za okvaro levega lateralnega femoralnega živca”, oz. imam nekje živec stisnjen. Na UZ trebuha še čakam. Sam se sedaj sprašujem ali je možno, da imam mogoče stisnjeno še kakšno žilo, ki vpliva na prekrvavitev spolnega uda. Tukaj bi lepo prosil za mnenje.
Drugače pa sem star malo čez 40, sicer poročen z osebo, ki jo imam enako rad kot pred 20 leti, ko sem jo prvič videl. Nimam težav s prekomerno težo (78 kg, 180cm), ter se redno rekreiram… Ne kadim, alkohol pijem poredko. Malo težav imam edino s holesterolom, saj sem nekje na meji dovoljenega… Za moj holesterol predvidevajo da je deden, saj ga ima praktično vsa družina. Za stres ne morem reči da ga ni, ga je pa vsekakor veliko manj kot pred leti.
Lepo prosim za kakšno mnenje ali nasvet… Hvala.

Spoštovani!

Najbolje in najbolj ustrezno vam bo na vprašanja odgovoril specialist nevrolog ali urolog, kar je prvi smiselni naslov za vaše vprašanje.

Lep pozdrav,

Pozdravljeni,

tudi sam imam probleme z erekcijo. Naj povem, da sem star 34 let, poročen in oče triletnemu sinu. Težava se je začela pojavljati kmalu po sinovem rojstvu. Prebral sem že mnogo člankov na to temo:www.impotenca.si,vizita.si/clanek/leksikon/impotenca.html, http://up-herbal.si/o-impotenci, www.viva.si/Bolezni/Spolnost/4673/Impotenca in prišel do zaključka da moj problem po vsej verjetnosti ne izhaja iz fizičnih ampak psiholoških dejavnikov. In sicer, po rojstvu sina sem začel na ženo gledati z drugačnimi očmi. Bolj jo vidim v vlogi matere, kot v vlogi partnerice. Tega ji seveda nisem nikoli povedal, saj se bojim da bi jo prizadel. Na pogled mi je še vedno zelo privlačna, ampak me ne vzburja več. Vsakič, ko se poskusim ljubiti z njo imam težavo z ohranjanjem erekcije. Kaj naj storim, da me bo spet spolno privlačila. Bojim se, da jo bom v nasprotnem primeru izgubil.

Spoštovani!

Kar opisujete, ima smisel.
Z rojstvom prvega otroka dobimo partnerji dodatno vlogo, mame in očeta. Velikokrat se zgodi, da nas vloga staršev tako prevzame in pozabimo na partnersko vlogo.

V partnerskih vlogah so tudi naše potrebe po partnerski bližini in povezanosti, kar se ne nanaša le na seksualnost.
Vsekakor je potreben pogovor o vaših doživljanjih in vaših potrebah, tudi o zaznavah in čustvovanju, ki vse to spremlja. In na drugi strani je pomembno, da veste, kako je z enakimi temami pri ženi.

V kolikor pogovora sami ne zmorete izpeljati dovolj varno, lahko dobite pri meni pomoč.

Lep pozdrav,

New Report

Close