Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Zobna protetika zobne prevleke

zobne prevleke

Pozdravljeni!

Ker imam na spodnjih 1,2,3 levo in desno prevleke (po 10 letih potemnele, da je groza) sem se odločila za zamenjavo. Prosila bi, da mi predlagate izbiro materialov (sedaj imam spredaj verjetno akrilne, zadaj kovina),
zanima me pa še to ali gre to v breme ZZZS oz. v kolikšni meri je treba doplačati, če ne gre za nekakšne nadstandarne materiale.

Pozdravljeni,

najprek k poimenovanju: kar je nadstandard za zavarovalnico, je standard za stroko: kovinskoporcelanska prevleka
kar je standard za zavarovalnico je dolgotrajni provizorij za stroko (akrilno-kovinska prevleka)
Torej govoriva o standardih stroke: kovinsko-porcelanska tehnika zahteva najmanj doplačila, polnoporcelanske prevleke bodo stale več Kolikšno je doplačilo, pa je odvisno od posameznega zobozdravnika in njegovega tehnika. Vsekakor bo to nad 250 eur po zobu.

Če boste izbrali storitev, ki jo zavarovalnica imenuje standard, boste seveda doplačali najmanj. Koliko ne vem, ker ne sodelujem z njimi. Tudi tu je cena verjetno variabilna v odvisnosti od zobozdravnika in tehnika.

Upam, da boste zadovoljni, karkoli boste že izbrali,
LP Andreja

Pozdravljeni!

Ne bom odpirala nove teme, niti ne vem kam to spada. Bom kar tu vprašala.

Stara sem 22 let. Ko so mi rasli stalni zobje, mi zgornji drugi sekalci niso zrasli do konca, ampak samo do polovice. Spomnim se, da sem zaradi tega hodila od zobozdravnika do zobozdravnika, ampak nobene rešitve. Sedaj me te krajše dvojke zelo motijo ker izgledajo zelo otročje. Zanima me, kaj lahko glede tega storim in koliko bi me približno to stalo.

Hvala in lep pozdrav.

Pozdravljeni,

Problem je enostavno resiti: imate dve moznosti, cenejsa kompozitna nadgradnja (cena vsaj pri meni 100-150 eur) ali porcelanske luske, kjer glede na opis brusenje (skoraj) ne bo potrebno: luska stane 450 eur.
Lp Andreja

New Report

Close