Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija remedija in sanje

remedija in sanje

Pozdravljeni,
jaz imam pa vprašanje glede reakcije na zdravilo. Predpisano mi je bilo določeno zdravilo v potenci 1000k. Prvi teden se je pojavila srbečica, predvsem po okončinah, vratu, lasišču. Potem je to minilo in so se začele sanje: erotične, veliko golote, spolnosti. To so bili moški, ki jih poznam – v katere sem bila kdaj zaljubljena, so mi bili všeč ali jaz njim. Sanjala sem skoraj vsako noč cel mesec (z orgazmi ali brez), moški so se vrstili od zadnjega (mož) proti prvemu (simpatije iz snovne šole). Vse sanje so bile zelo pozitivne, čutila sem ljubezen teh ljudi do sebe, naklonjenost, nežnost. Zbujala sem se zelo dobre volje, pomirjena s svetom in s sabo.
Po prenehanju jemanja (en mesec) so sanje počasi izzvenele (na mojo veliko žalost :).

Kolikor sem brala oziroma slišala, naj bi bila reakcija, sploh začetna, večinoma na fizičnem nivoju. Kaj pomeni, če tako odreagiraš na psihičnem? Prav tako te reakcije ne bi označila za “poslabšanje”, prej nasprotno. Je taka reakcija značilna za dotično zdravilo ali gre tu za osebnost pacienta?

Naj še omenim, da so po parih mesecih moje “kronične” težave izginile, počutje je bilo boljše. Torej sklepam, da je bila terapija pravilna. Po letu in pol so se težave vrnile, simptomatska slika je spet pokazala isto zdravilo (mislim, da sem dobila samo tri doze “visoke” potence), spet so se pojavile erotične sanje, a veliko manj intenzivne in dolgotrajne.

Hvala za odgovor, če seveda sploh obstaja.
Lep pozdrav,
Z.

Dovolite mi eno vprašanje, preden odgovorim. Ali je bilo pred prvo dozo zdravila vaše spolno življenje šibko, spolna želja na splošno precej nizka in ste imeli na področju spolnih in tudi siceršnjih odnosov z moškimi večja razočaranja za sabo?

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni,
hvala za vprašanje.
Hm, ne vem, kaj bi rekla. Nekako takole:
– spolna želja je bila vedno dokaj visoka, s starostjo narašča, tudi v primerjavi z možem; če je že šlo za problem, je bilo to njegovo pomanjkanje želje in moja frustracija (to se je z leti popravilo);
– moji odnosi z moškimi nasploh so bili vedno zelo dobri, veliko bolje se počutim v moški kot v ženski družbi, nikoli mi ni manjkalo “naklonjencev”, čeprav objektivno nisem lepotica;
– res pa je, da moje spolno življenje ni bilo zelo “pestro”, tj. v življenju nisem spala z veliko različnimi moškimi. Parkrat se mi je zgodilo, da sem spala s kom, do kogar nisem čutila globljih čustev, kar sem plačala z nekajmesečnim “mačkom”, bila sem zelo zaljubljena v dva moška, s katerima žal ni prišlo do intimnejših odnosov. Edini, pri katerem se to dvoje pokriva, je moj sedanji mož.
Na “zavestni” ravni sem glede spolnosti kar zadovoljna, tj. ne sanjarim o kakršnih koli seksualnih podvigih, če začnem opazovati druge moške, ugotovim, da mi je najbolj seksi še vedno moj mož. Seveda pa se zavedam, da “objektivno” verjetno obstajajo boljši ljubimci 🙂

Pozdravljeni
in hvala za odkritost, da ste z nami delili tudi vaša globlja in intimna doživljanja. Se bomo vsi potrudili obdržati to v spoštljivosti.
Iskreno povedano, prav dobre razlage za dogajanje pri vas nimam. Zdravilo, ki ste ga prejeli, ponavadi predpišemo, ko imamo v osnovi prisotno nizko spolno željo, v zgodovini osebe pa lahko najdemo intimne dogodke, ki so povezani z razočaranjem. Pri vas to ne izgleda tako. Ni pa vedno treba imeti polno razvite klinične slike v vseh ozirih, da predpišemo določeno zdravilo. Če vam je zdravilo izboljšalo kronične težave in je ponovno dobro delovalo pri relapsu, je bilo dobro in primerno izbrano.
Odkod erotične sanje? Ne vem. Vsako homeopatsko zdravilo deluje na vseh nivojih organizma. Poseže tudi v nezavedno in tudi tam sproži spremembe, ki so potrebne, da se človek bolje skupaj sestavi. Spremembe na nezavednem se pogosto razrešujejo in izražajo skozi sanje. Kakorkoli že, bržkone ste tak ventil za nekaj tlečega v vas potrebovali, da se vam je lahko celo telo skupaj sestavilo na boljši način in je sedaj vaše kronično zdravje boljše, kot je bilo prej.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close