Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Hud prehlad v zgodnji nosečnosti

Hud prehlad v zgodnji nosečnosti

Pozdravljeni,

sem v 6.tednu nosečnosti. Pred 3 dnevi sem zbolela s prehladom, ki je precej močan. Nos imam popolnoma blokiran, prozornega izcedka skoraj nič. Pogosto kiham, boli me področje čeljustnih sinusov. Fiziološka raztopina ne pomaga, prav tako ne inhalacije. Ponoči si pomagam z Operil kapljicami. Tudi sicer sem nagnjena k podaljšanemu poteku vnetja zg.dihalnih poti, pogosto potrebujem antibiotik ali kortikosteroidno pršilo, ki pa je v nosečnosti kontraindicirano.
Zdravnik homeopat mi je svetoval Pulsatillo C30 2x dnevno. Kljub temu, da verjamem v homeopatsko zdravljenje in zdravniku zaupam, sem vseeno nekoliko zaskrbljena zaradi zgodnje nosečnosti, ki je tudi moja prva. Po spletu so mnenja namreč deljena glede uporabe Pulsatille v zgodnji nosečnosti.
Kaj menite vi?

Najlepša hvala za vaš odgovor.

Pozdravljeni,
noben moder človek ne bo hotel prevzeti odgovornosti in absolutno svetovati ali odsvetovati katerokoli homeopatsko zdravljenje v zgodnji nosečnosti. Verjetnost za spontan neljub dogodek v zgodnji nosečnosti je namreč kar precejšnja, kdorkoli ga lahko poveže s homeopatskim zdravilom in potem smo v pat položaju, ko je treba razlagati, da to ni zaradi tega, ampak bi nastalo itak samo po sebi. Tudi jaz vam ne morem konkretno ničesar svetovati, lahko pa vam povem, da bi svoji ženi v 6. tednu nosečnosti mirne vesti priporočil katerokoli homeopatsko zdravljenje, ki je s simptomi ustrezno utemeljeno. Pa naj bo to pulsatilla ali kakšno drugo zdravilo.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close