Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Atipična pljučnica

Atipična pljučnica

Pozdravljeni,

ob pregledu pri pediatrinji so nam diagnosticirali atipično pljučnico. Pediatrinja je samo na podlagi poslušanja dihanja povzela, da se sliši manjše prasketanje in da glede na enake simptome kot pri večini otrok v zadnjem obdobju, gre za atipično pljučnico. Ni naredila preiskave krvi in ni vzela brisa iz grla. Kisik v krvi sta imela oba 99. Predpisala nam je kuro za en teden z Macropenom.

Situacija in simptomi:
Fanta sta dvojčka, stara točno štiri leta, dober teden močno kašljata…zjutraj je najprej zelo suh kašelj (lajajoč), potem se zadeva navlaži in začneta mokro kašljati. Čez dan občasno kašljata. Iz nosa imata veliko izcedka oz. pihata ven rumen sekret. Ker še ne znata izpljuniti sekreta, ga s kašljem tudi nekaj pojesta. Fanta do sedaj nista imela vročine, sta normalno razpoložena, živahna in razigrana, edino apetit je malo manjši.

Ne bi jima dajal AB, zato me zanima kako je to možno pozdraviti z alternativo? S katerimi homeopatskimi zdravili bi jima lahko težavo olajšali in pozdravili?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Aleksander

Pozdravljeni, to so taki mejni primeri, ko se bi morda glede na blažjo klinično sliko res dalo ogniti antibiotikom, a otroka bi moral videti zdravnik homeopat, da v živo oceni prizadetost pacient(k)ov, predvsem pa bi potreboval dosti več informacij, da bi lahko predpisal pravilno homeopatsko zdravilo. Za take slabo specifične kašlje imamo zelo široko diferencialno diagnostiko in mnogo zdravil, med katerimi izbiramo.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close