Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Prosim za nasvet

Prosim za nasvet

Pozdravljeni, ker je nas homeopat trenutno v tujini se obracam na vas. Hcerka je dobila po pregledu pri homeopatu, konstitucijsko zdravilo. To je bilo pred 1 mesecem, vmes so se tezave zaradi katerih smo odsli do homeopata obcutno izboljsale. Vmes je prebilela virozo v 2 dneh-nic posebnega. Zdaj je pa spet dobila vrocino. Cakala sem da se razvijejo simptomi, in sicer je zvecer vrocina narasla na 38,5 bila je manj aktivna-lezala se stiskala k meni, v obraz bleda, vroca, ni se potila, grlo rdece, pila je normalno-ce sem ji dala, pozirek dva. Tudi nekaj je pojedla. Potem je rekla da jo boli uho, ker je bilo zvecer in nisem vec mogla do zdravnika, sem ji dala Aconitum. Cez kaksno uro se je bolecina umirila, vrocina je malo padla, potem je zaspala. Ponoci se je zbudila prepotena, rdeca v obraz, rdec desni uhelj, zatecena bezgavka pod desnim usesom, jokala je in brcala okrog sebe…dala sem ji Belladonno, prakticno cez 10min se je umirila, zaspala in potem je bilo dobro do jutra. Zjutraj je bila dosti boljsa, boljse se pocuti, vrocine ni imela, rahlo rdeca licka, ne poti se vec, desni uhelj se vedno za odtenek bolj rdec od levega, je in pije normalno. Ali mi lahko svetujete ce nadaljujem z belladonno ali kako naj sedaj naprej postopam? Ce jo bo jutri se vedno bolelo uho, bom seveda sla k dezurnemu zdravniku.
Hvala in lep pozdrav!

Dobro ste opisali in dobro izbrali zdravila, oba, čestitke. Če bo relaps bolečine z rdečim uhlje, ponovite beladonno, če bo rdečina izginila, bolečina se spremenila v kvaliteti in se bo še kakšen drug simpotm pojavil ali izginil, potem je čas za menjavo zdravila. Velikokrat beladonna potrebuje še hepar sulphuris, da se vnetje dokončno pozdravi.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Hvala za odgovor.
Naj sporocim, da hcerka po belladonni ni imela vec relapsa, torej vrocina naslednji dan ni vec narasla, vnetje se je umirilo, tudi grlo, ceprav je zgledalo precej vneto, tudi z belimi oblogami. Ne morem vam povedati kako zelo nam pomaga homeopatija, prej je prebolevala viroze 5-7dni, zdaj je to 1-2 dni, tudi brez homeopatije. Tudi meni so se po konstitucijskem zdravilo, migrene obcutno izboljsale, ceprav je minil komaj 1 mesec. Prej so bolecine vztrajale tudi 2 dni, zdaj po 3-4h urah prakticno nimam vec migrene-nic, totalno jasna glava! Lahko si predstavljate kaksno olajsanje!
Imam pa se eno vprasanje. Ali torej pomeni, da ob akutnih stanjih,v primeru kot je bil ta, dajemo zdravilo ki pomaga se naprej, v primeru, da se stanje izboljsa, ? Torej jaz sem ji dala belladonno ponoci, in potem se 1x naslednji dan ceprav se stanje ni vec poslabsalo. Koliko casa deluje en odmerek potence C30?
Hvala se enkrat!

Pozdravljeni,
komentar prvega odstavka – kdor ima ušesa, naj sliši.
Komentar drugega odstavka pa – tema je pravzaprav precej obširna in bo osnovna tema 3. predavanja šole za laike, in vas povabim tja, ker imate talent in motivacijo, vam lahko dam eno karto na stran.
http://www.celostnozdravljenje.si/jost/sola-homeopatije

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Hvala za informacijo z veseljem s bom udelezila predavanja!

New Report

Close