Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija vprašanje

vprašanje

Pozdravljeni! 5 letna hčerka je tri dni nazaj ponoči pričela z lajajočimi napadi kašlja. Popoldne je dobila tudi vročino 38 stopinj. Dala sem ji Acconitum, kasneje Belladono. Sedaj je stanje takšno: dražeč kašelj (v intervalih, ponoči močnejši), ne suh, bolj produktiven, kašelj ni več lajajoč, glavobol (cela glava), brezbarven izcedek iz nosu, slišati je, kot da bi bil nos zamašen, zabasan, vročina 38, …imam Helios kit 36 s potenco 30c. Kaj ji lahko dam? Ali se ob takšnem stanju dozira tudi thymuline ali echinacea? Hvala za vaš odgovor.

Pozdravljeni,
v tej fazi je najti pravo zdravilo precej težko, treba bi bilo opraviti precej poglobljen pregled v živo, ker ste simptomatiko z neustreznim predpisom akonita in beladone spremenili, in je treba najti novo zdravilo glede na sedaj prisotno simptomatologijo. Še en neutemeljeni predpis zna prej zadevo poslabšati in zakasniti ozdravitev, zato svetujem, da ne daste ničesar ali pa poiščite zelo strokoven homeopatski nasvet zdravnika homeopata ali usposobljenega farmacevta v lekarni (se jih najde tudi take), ki mora otroka tudi v živo videti, potem se bo mogoče kaj primernega pokazalo.
Ehinacea oz. timulin bosta v tej fazi zagotovo zgrešen predpis.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Hvala za vas odgovor! Kot kaze,sem res povzrocila zmedo pri hcerki in podaljsala njeno ozdravitev,saj ima ze peti dan 38 vrocine,napade suhega kaslja ob najmanjsem naporu in obilen voden izcedek. Verjetno bi morala ze biti brez vrocine….Ob tej priloznosti bi vas se vprasala,ali je se kaksno prosto mesto na vasih predavanjih? Hvala in lep dan, franka

Ja, temu pravimo homeopatska supresija. Tolažite se lahko s tem, da niste naredili še večje traparije, če bi administrirali še kakšno zdravilo brez ustrezne podlage v simptomih in znakih. Zaradi takih potekov in slabega poznavanja osnov homeopatskega zdravljenja se dogajajo neljube in potencialno tudi nevarne reči, zato ljudi osveščamo. In to je eden glavnih razlogov za našo šolo. Pošljite mi elekronsko pošto in zorganizirali vam bomo karto, ene par jih je še ostalo.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close