Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže delna ruptura mišice

delna ruptura mišice

Pozdravljeni!

Pred dvema mesecama sem padla na ličnico. Po enem mesecu po poškodbi so na UZ preiskavi ugotovili: Tik ob grebenu maksilirane kosti na mestu po poškodbi prikažem stanjšano fibrilarno strukturo masetrne mišice, ki je obdana s tankim hipoehogenim slojem v dolžini do 7mm, debeline do 3mm, od opisanega mesta se nakazuje ozek hipoehogen prehod superficialno proti podkožju in tudi bolj superiorno v spodnji plasti podkožja, kjer je hipoehogena vrečasta kolekcija pribl. 9×1,3 mm. Izrazitejših signalov pretoka v pregledanem podrižju ne prikažem.
Kontura korteksa maksile je gladka, brez periostalne reakcije.

Mnenje: delna ruptura desnega m. masetra tik ob prevoju konture maksile z manjšim ostankom heamtoma na mestu rupture in v priležnem podkožju.

Buška je na pogled še vedno vidna zato me zanima, kaj bi lahko naredila, da bi izboljšala stanje?

Pozdravljena!

Za natrganine je najboljša terapija z ultrazvokom.

Pozdravljeni!

Ali je ta terapija možna tudi na ličnici?Kje pa izvajajo to terapijo?Ali je možna kljub temu da je minilo ze dva meseca od poškodbe?

Lep pozdrav

Pozdravljena!

Terapija z ultrazvokom se dela na mestu, kjer je mišica poškodovana, ne glede na njeno mesto. Pomembno je, katere parametre se nastavi in koliko časa se dela terapija z ultrazvokom….zavarovalnica plača samo 5 minut…če je prisotna buška, pomeni da se zadeva še celi…

New Report

Close