Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija bradavice

bradavice

Spoštovani,
že celo življenje imam ogromno bradavic. Na obradu štiri večje oziroma “normalne”, dve menda že od rojstva. Zelo kmalu, pri dveh letih, sem prvič staknila tudi herpes na ustnicah (gre baje za podoben tip virusa). Ta se mi pojavlja skoz vse življenje, čim mi malo pade odpornost.
Zadnja leta me motijo predvsem čisto majhne bradavice, ki se mi pojavljajo po vratu (začne se tik pod čeljustnimi kostmi). Videti so kot mozolji, a to niso, zato predvidevam, da gre za manjše bradavice.
Imela sem tudi probleme z materničnim vratom (imam diagnosticiran virus HPV). Za seboj imam eno konizacijo, ko so se problemi ponovno pojavili, sem začela zdravljenje s klasično homeopatijo (dobila sem Sepio, pozneje pa Thujo 30ch (en teden)). Po pol leta so bili izvidi materničnega vratu v redu. Bradavice drugje po telesu so ostale nespremenjene oziroma, če sem natančna, se mi na vratu njihovo število povečuje.

Zanima me, zakaj sploh nastajajo bradavice? Telo tako “izloča” strupe? V knjigah o homeopatiji sem prebrala, da naj bi imeli bradavice ljudje s t.i. sikotičnim miazmom. Če je tako, ali se jih sploh lahko kdaj docela znebim(o)? Vsakršne kremice ali kirurško odstranjevanje bradavic odpade.

Hvala za odgovor in lep pozdrav,
M.

Pozdravljeni,
glede na to, da imate veliko bradavic že celo življenje, ste bržkone res dedno predisponirani za tovrstna obolenja oz. ste podedovali t.i. sikotično miazmo. S homeopatijo se da tovrstne miazme razbijati in posledično pozdraviti te zoprnije.
V homeopatiji velja, da dlje, ko je motnja prisotna, dalj časa traja, da se pozdravi. Zato lahko mirno pričakujete, da bo zdravljenje motnje trajalo več kot leto, lahko tudi več let. Ko opisujete, da so se spremembe na materinične vratu izboljšale, na koži pa poslabšale, je to zelo dobro znamenje, da zdravljenje poteka pravilno. To potrjujte t.i. Heringov zakon, ki pravi, da zdravljenje poteka od znotraj navzven. Držite se homeopata. ker zaenkrat zdravljenje poteka optimalno. Hitreje ne gre.
Razlaga konvencionalne medicine, ki pravi, da so bradavice posledica pretirane proliferacije z virusom okuženih celic kože, je znana. Če hočemo zadevo pogledati z malo širšega konteksta, pa je zelo možno, da telo skuša odgovoriti na okužbo tako, da jo drži v nekih znosnih okvirih čimbolj stran od vitalnih organov. To razlagam zato, ker se utegne zgoditi, da motnja napreduje v globlje in bolj nevarne organe, če se s katerokoli nevzročno medicino želimo na vsak način znebiti kožnih bradavic. To je t.i. supresija. Zelo tipičen in na žalost pogost problem, popolnoma ignoriran s strani konvencionalne medicine, je agresivno odstanjevanje genitalnih kondilomov pri ženskah, ki lahko posledično v nekaj letih pripelje do kanceroz materničnega vratu.
A supresija je že druga tema. Za vas samo pohvala spoznanju zdrave kmečke pameti, o čemer priča zadnji stavek vašega posta.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close