Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija opekline

opekline

Pozdravljeni,
Sin, ki je star 27 mesecev se je pred štirimi dnevi opekel z vrelo vodo. Ima opeklino po notranji strani desne roke in desni strani telesa. Zdravniki so sicer rekli, da opeklina ni globoka in da naj bi dobro okrevala, me pa vseeno zanima ali mu lahko s homeopatijo pomagamo k hitrejšemu okrevanju. Na rano dobiva mazilo Fucidin, pa sirup Ibuprofen je dobil proti bolečinam.
Sedaj mu rano prevezujejo vsak dan, kar predstavlja zanj velik stres in napor. Ponavadi pride od zdravnika precej utrujen.
Obenem preboleva prehlad in vnetje ušes, tako da jemlje še antibiotik Hiconcil. Za prehlad mu delamo inhalacije s fiziološko raztopino.
Hvala za vaš nasvet.

Pozdravljeni,
za opekline pride pri homeopatiji v grobo v poštev približno 20 različnih zdravil, glavna so arzen, cantharis, carbo vegetabilis, causticum, rhus toxicodendron, secale. Med temi dvajsetimi zdravnik homeopat izbere pravo glede na modalitete simptoma in druge element t.i. popolnega lokalnega simptoma.
Ker pa ima sočasno vneto uho, kar je dobra konkomitanta, potem vam lahko priporočim kar causticum, kupite ga v potenci C12 in naj ga jemlje 1x dnevno 5 kuglic skupno en teden.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close