Najdi forum

zaupanje_cerklaža

Pozdravljene.
Za menoj je več žalostni zgodb. Zanima me, ali je katera med vami, ki ima izkušnje s cerklažo? Je ta pomagala? Je katera, ki mi lahko pove, koliko je možnosti, da cerkaža pomaga, da zdržiš vse tiste kritične tedne?
Kakršnekoli izkušnje vas, ki veste, kako je iti skozi ves pekel, bodo dobrodošle. Hvala.

Tudi za mano je več žalostnih zgodb, na koncu cerklaža…..in bi držala, če nebi imela infekta po AC! Ni 100% je pa varovalka več in ne odlašaj, naj naredijo, ti pa potem lepo pogumno do konca! Srečno!

škratek

Hvala ti. sem čakala, da bo katera kaj napisala…Očitno s tem ni tako veliko izkušenj.

Moji prijateljici se je že 2x obnesla do srečnega rojstva!!!

Drži se in srečno!

Bitka je izgubljena, cerklaže nismo dočakali.
Kolikokrat ste poskušale?? Kako preživeti naprej, kje začeti …
Z vsem se lahko bojujem le s časom ne, tega ostaja zelo malo ali nič.

Pozdravljena!

Najprej moje sožalje….res mi je žal, da moraš ponovno skozi pekel!
V katerem tednu pa naj bi ti delali cerklažo? Kako daleč si bila?
Meni je niso delali, ker naj bi bilo pozno, pa imam kolegico, ki ji je bila delana v 3/3 nosečnosti, njej se je izšlo, meni brez cerklaže se ni izšlo. Nazadnje, v zadnji nosečnosti pa so mi jo delali že pred nuhalno….držala, nobenih težav, potem pa infekt po AC, pa smo zopet izgubili bitko, žal tokrat tudi vojno, dokončno! Poskušala sem mnogokrat, morda prevečkrat, pa vendar vedno z upanjem na : zdaj pa BO!
Pa ni bilo, žal….veliko očitkov sem morala predelat, saj sem si očitala odločitev za AC, a odločila sem se najbolje kot sem se takrat lahko…..

lp
škratek in mojih 14 angelčkov

Že večkrat sem šla skozi pekel…razmišljam v koliki meri sem sama kriva. Mučno je hkrati biti žalosten in se obtoževati.
Bila sem 13 teden. Prejšnjič 15 teden. Še pred tema dvema dogodkoma, še bolj žalosten izzid… v pozni nosečnosti. Leta gredo, nimam več veliko časa.
Glede AC pa je moje mnenje, da je to dobra in koristna preiskava, posebej za nas starejše mame, ki pa seveda lahko pomeni tveganje. Ampak, kot si napisala, odločitev, ki jo v danem trenutku sprejmemo, je najboljša! Tudi sama sem bila že na AC in tudi sedaj bi šla.
Še bom poskusila, ne bom še obupala. Kako ste zbrale moč, pogum? Koliko časa ste počakale, preden ste po takšni izkušnji ponovno zanosile? Sama si očitam, da sem prehitro in da je zato tako, kot je danes…

Spoštovane, moje iskreno sožalje ob vaši izgubi. Pri tem je pomembno, da se od teh bitij poslovite in daste čez obdobje žalovanja. Pomembno je, da si dopustite čutiti žalost, razočaranje, jezo, karkoli že je v vas. Pole tega pa je nujno, da se od teh otročkov poslovijo tudi vaši partnerji. Velikokrat so ženskam v čudovito oporo, sami pa zadržujejo čustva v sebi. Vse to je res pomembno pred ponovnim spočetjem.

Kako sem zbrala moč? Ne vem, verjetno je bila želja tako velika, da je premagala strah, ali pa so mi jo dajali vsi angelčki, ne vem…….vem samo to, da sem se borila do konca in nikoli nisem obupala. Zadnja nosečnost je bila tako lepa……žal prekratka.
Pri meni je bilo vedno vmes kar nekaj časa, IVF je bil moja stalnica, moj način življenja!
Saj bo šlo, ne obupaj in ne meči puške v koruzo, pogumni vedno najdejo pot!

škratek

mogoče ne spada sem ampak vseeno: ni nujno, da je infekcija posledica AC, tudi cerklaža poveča tveganje za infekcijo in posledično splav/prezgodnji porod. meni je odtekla voda v 18.tednu brez AC ali cerklaže, če bi katerega od obeh posegov imela bi zaplet seveda pripisali temu, tako pa vzrok ostaja neznan… glavno je, da ne padeš v samoobtoževanje in premlevanje kako bi bilo če bi….

Zvezdica,
Najprej moje sožalje ob izgubi
Vse to kar si napisala vem, a prevečkrat se mi je zgodilo in preveč sem preštudirala na to temo. Meni so delali C v 12 tednu, infekt je bil 21 teden, dokazano s strani dr. da je posledica AC.
Po C nisem imela nobenih težav….
In ja, tudi meni je odtekla plodovnica brez vsakega posega v 23 tednu, posledično zaradi odpiranja in vdora bakterij. Če bi takrat bila delana C, se verjetno nebi odprla…..

A si se odpirala?

lp
škratek

New Report

Close