Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija zdravljenje fibromialgije v URI SOČA

zdravljenje fibromialgije v URI SOČA

Tudi jaz sem se znašla na poti fibromialgije. Zanima me, kaj ima kdo svetovati in povedati o poteku zdravljena v rehabialitacijskem centru Soča. Ali se dolgo čaka na vrsto?

Spoštovani,

o izkušnjah bolnikov lahko preberete

tukaj:

tukaj:

tukaj:

Vse dobro in lepo pozdravljeni!

Sama čakam že eno leto. Po dveh pregledih se mi zdi vse skupaj že kar neresno. Če bi samo čakala, bi že obležala. Nič pozitivnega o izboljšanju stanja nisem dosalej slišala, samo antidepresivi, ki nikamor ne vodijo. Za bolezen so tudi druge rešitve, če si preberemo npr. ameriške in japonske študije …

Lep pozdrav!

Prijazno pozdravljeni,
sem popolnoma nova tukaj. Prišla po spletu čudnih naključij… ob iskanju literature, ki bi mi osvetlila, kaj je z mano, sem preko Glasserjeve knjige o teoriji izbire našla tudi tisto, ko je “Zame že jutri predaleč”. V iskanju odgovorov in rešitev vidim, da je meni podobnih pravzaprav veliko.
Nimam diagnoze; že mesece se potikam okoli zdravnikov (osebni, ortoped, fiziater, psihiater), pa sem le preko veze uspela dobiti šele napotnico za revmatologa, kjer bom na vrsti predvidoma oktobra naslednje leto. Ob vseh teh bolečinah in neprespanih nočeh ne vem, kako bom zdržala….a za moje težave pravzaprav ni posluha; vse se pripisuje pred mnogimi leti operirani hrbtenici in zadeva je zanje poleg Olfenov, Analginov, Naklofenov, Cymbalt, Helexov, Sanvalov, Zaldiarjev in druge kemije zaključena.
Morda mi lahko katera na kratko svetuje, kakšno pot ste ubrali pri določanju svoje diagnoze in na kakšen način je mogoče priti do programa v Soči, ki ga omenjate.
Zelo bom hvaležna, saj se sama pravzaprav ne znajdem več.
Vse dobro!
Anerika

Spoštovana Anerika,

večina bolnikov je prišla do pregleda pri revmatologu v krajšem času tako, da si je plačala (samoplačniški) revmatološki pregled (npr. tukaj: ali v drugih slovenskih zdraviliščih, glej tukaj: )

Do programa v Soči pridete na napotnico osebnega zdravnika za pregled pri fiziatru. Vse o postopku naročanja, čakalnih dobah, sprejemnih kriterijih … si lahko ogledate tukaj: .

Srečno in vse dobro!

Najlepša hvala za informacije. Bom pobrskala po spletni strani in poskusila kaj dogovoriti s svojo zdravnico, čeprav se mi zdi, da za nič takega ni posluha. Trenutno si samoplačniških terapij ne morem “privoščiti”, pa čeprav je stanje včasih neznosno. Skušam pač narediti sama, kolikor se v taki situaciji sploh da…. bo treba potrpeti, pa še za to je vprašanje, kako bom sploh obravnvana.
Hvala, srečo bom res potrebovala.
Vse dobro!

New Report

Close