Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma prosim za razlago

prosim za razlago

Mi lahko kdo razlozi kaj pomeni prisotnost HLA-B51

Pozdravljeni,

ne vem kaj veliko o tem…..nekje na forumih sem zasledila naj bi bil antigen HLA B51 prisoten pri bolezni “Bechet” (povezana z aftami v usti, genitalijah ipd.). Zdravnik specialist vam bo znal razloziti kaj bi lahko bilo. Sama sem pozitivna na en kup protiteles…..pa mi po 8 letih se ni postavljena diagnoza……ker gre po navadi za avtoimunske bolezni, ki “zdaj so, zdaj jih ni”.

Ja najprej sem zbolel z angino nato so se pa zacele pojavljati afte po ustih in vrocina biu v bolnici 8dni dau ceu kup preiskav skoz zdaj dobil po posti da je HLA B51 prisoten osebna zdraunica mi ni znala nic povedati o tem nevem ali je to stroka samo za specialiste ali kako? Imam pa kontrolo pri revmatologu sele cez mesec dni in me kar malo skrbi za zdravje ker vse tako dolgo traja na netu tidi sam nisem nasel kaj o tem.

Pozdravljeni,

mogoce je povezano s prebolelo angino. Ne vem, ce se ta antigen lahko poveca samo v primeru bolezni, ali pa je znak kake druge bolezni. Jaz tud nisem vedela, da sem pozitivna na ANA protitelesa, dokler me niso od alergologa poslali k revmatologu. Revmatolog je specialist, ki vam bo znal razlozit. Je pa res, da je treba na te preglede cakati ogromno casa. Jaz sem prvic cakala okrog 9 mesecev.

Od takrat je preteklo ze skoraj 8 let pa se se vedno vbadam z diagnozo. Protitelesa pa so v tem casu narasla……simptomi pa, kot sem rekla…..vcasih je vse na kupu, pol pa v redu.

Srecno pri pregledu un sporocite kaj.

Lp

Kaj pa pomeni ta ANA?

veliko vam ne znam povedati. Jaz si vcasih kaj preberem po internetu. Vem, da gre za antinuklearna protitelesa, ki so po navadi vedno pozitivna pri vseh avtoimunih boleznih. Meni je celo zdravnica rekla, da je veliko primerov, ko si lahko ANA pozitiven in lahko prav lepo zivis s tem brez tezav…jaz npr. imam ANA titer kar precej visok in nimam lih hudih tezav (razen obcasne bolecine v sklepih, pojav rdecih in srbecih ortikarij, vcasih sem obcutljiva na sonce)…..kot sem rekla….gre za faze, ko bolezn miruje in pol naenkrat izbruhne, pa spet miruje…..

Prebrskajte kaj po internetu (ANA titer, antinuclearna protitelesa, avtoimune bolezni).

Nisem dala nekega odgovora….upam, da kaj pomaga

Pozdrav. Imeu sem kontrolo in revmatolog pravi da gre za becthetovo bolezen zanima me ali ima kdo kaksne iskusnje z tem kolikor jaz vem je to vnetje zil sklepov ziucevja in tudi na oci lahko udari jaz pa nikoli nisem imel kakrsnih koli problemov glede teh stvari da bi me kaj od tega bolelo ali karkoli mi lahko kdo kaj pomaga svetuje?

Ali je v sloveniji kdo ki ima potrjeno bechetovo bolezen?

New Report

Close