Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Strgana mečna mišica?

Strgana mečna mišica?

Pozdravljeni,

danes popoldne sem eno uro intenzivno skakal s kolebnico.Mečne mišice so bile seveda zelo ogrete ampak že precej ”zdelane”.Potem sem želel opraviti še krajši trening za meča(dvig na prste ene noge z lastno težo na robu stopnice).V nekem trenutku sem v levi nogi ob dvigovanju začutil nekaj podobnega manjšemu krču ampak sem vseeno nadaljeval z dvigi,ker sem mislil,da bo minilo.Potem je v notranji mečni mišici nenadoma rahlo počilo,začutil sem bolečino in mišica je vidno otekla tako,da sem s težavo odšepal domov.Noge niti slučajno ne morem normalno iztegniti v koraku.

Stopalo lahko potisnem samo navzdol,navzgor ne gre.Notranja mečna mišica je boleča na dotik,bolečina je čisto znosna razen,če potisnem stopalo navzgor.Zanima me ali moram na UZ oz kaj naj v bistvu naredim.Mislite,da gre za strganje mišice ali kaj podobnega?Kakšna je rehabilitacija in neko splošno trajanje okrevanja v tem primeru?

Ker živim sam si ne morem privoščiti kakšnega ležanja ampak moram opravljati vsakdanje opravke,tudi,če šepam in poskusim čim manj obremenjevati levo nogo.Tudi v trgovino bom moral pač šepat.Je to ok ali si lahko kaj poslabšam s tem?Pri delu sedim tako,da noge verjetno ne obremenjujem.

Lep pozdrav in hvala za odgovor.

Pozdravljeni!

Koliko ste stari?

Pozdravljeni,

star sem 43 let.

Do prejšnje sobote se mi je stanje precej izboljšalo zato sem očitno že preveč hodil okrog brez bergel in od sobote zvečer se je noga spet močno razbolela in otekla.Dva dni praktično nisem mogel stopit na njo.Zdaj se spet počasi izboljšuje ampak raje ne pretiravam.Gleženj je precej otekel,sploh zvečer,zjutraj oteklina relativno uplahne.Pod gležnjem je viden dolg modrikast madež,verjetno hematom.Včeraj sem šel prvič peš v trgovino na berglah in to je bil res hud ”trening”,bil sem totalno premočen.Mislite,da bi šel lahko brez bergel,če hodim počasi in previdno?

hvala in lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Natrganine se brez terapije celijo zelo počasi…

Paziti morate, da ne pretiravate. Stanje se mora vsak dan za malenkost izboljšati. Če s poslabša pomeni, da ste tkivo preobremenili in da se bo celjenje še podaljšalo. V 3 mesecih se zamenja 50% tkiva. Kakšna pa bo ta kvaliteta tkiva je odvisno od tega koliko in kako obremenjujete tkiva. Če se obremeni preveč ni v redu kot tudi ne, če se obremeni premalo in če se ne uporablja polna gibljivost sklepov.

New Report

Close