Najdi forum

Pozdravljeni,
Sedaj je natanko leto dni od kar se borim za mocno okm in zraven se je prikradla se depresija..zamenjala sem ze 3 antidepresive, cipralex, zoloft, cymbalta sedaj sem na prozacu 100mg in seraquelu 150, plus eglonil 100mg..sem clovek, ki veliko potrpi, od zacetka sem imela zelo nasilne vsiljive misli, ko sem npr rezala kruh sem videla kako poskodujem mami, seveda je bilo grozno in polno tesnobe..uglavnem potem sem se borila s psihoterapijo, ki jo se sedaj obiskujem in dozivljala mocne tesnobe, prisilne misli. Potem sem prostovoljno odsla na zdravljenje v eki, kjer so mi najdli novo terapijo prozac, pocasi smo ga uvajali in sedaj ga jemljem 100mg..priznati moram da je misli umiril, toda se vedno so razne misli od tega da se mi bo zmesalo, vsiljujejo se mi ljudje iz preteklosti, ko sem zraven kuzija kaj je nqjbolj grozno imam vsiljivo misel ubij ga, potem so tu se prisilne misli..kar pa je najhuje, da sem cisto otopela in polna zalosti. Rada bi dostudirala, sla delat toda sem nefunkcionalna, prozac jemljem ze 6 mesecev prav tqko seraquel, toda vsak dan se zbudim z mislijo o se en dan..imam polno neracionalnih strahov, o smrti itd..prav tako slabo vidm, in sm kar agresivna, v mislihvkar zalim koga res kot da nisem jaz..psihiatrinji sem vse to omenila pa pravi, da dokler funkcioniram je ok, jaz ne rada tezim in res potrpim, toda jaz sem res fizicno izmucena, samo spala bi, brezvolje, otopelost, agresivnost, lahko kar strmim nekam tezko se ucim..in sm mnenja da bi mogla menjat terapijo, sedaj cakam na pregped pri drugem psihiatru saj res zelim delati na sebi, toda sem prav oropana moci, dokler mi dela razum se probam resit 🙂 saj se zavedam, da zalost agresija kar trajata in me ohromita, da je mislih ne govorim.. imate kaksne podobne izkusnje s prozacom? seraquelom? kakrsnakoli informacijja dobrodosla, hvala.

Pozdravljeni,

žal vam glede zdravil ne morem svetovati, saj nisem zdravnik. Za takšen nasvet se boste morali obrniti na psihiatra.

Slišim pa, da imate veliko izkušenj z raznimi zdravili. Kolikor razumem nobena kombinacija zaenkrat ni dovolj pomagala, da bi bili z njo zadovoljni. Glede na opisano bi vam toplo svetoval, da greste na psihoterapijo. Omenili ste, da ste že hodili. Na kakšno vrsto psihoterapije? Kako pogosto? Kako dolgo?

Poizkusite s psihoanalitično psihoterapijo (razvojno analitično psihoterapijo), vsaj 1x tedensko in za daljše obdobje, saj se v nekaj urah ne da spremeniti tisto, kar se je oblikovalo več 10 let.

Zdravila skušajo delovati na simptome, vendar vzroka za vaše težave ne odpravijo. Tudi zato, ker vam zdravila ne pomagajo dovolj za dostojno življenje, je za vas še posebej smiselno, da poizkusite s takšno obliko psihoterapije, ki ponuja možnosti za globlji in temeljiti vpogled. Zagotovil za izboljšanje ni, vseeno pa obstajajo možnosti.

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

Pozdravljeni, ze eno leto hodim na transakcijsko psihoterapijo, kjer odkrivam stvari, bolece dele, vendar vseeno je ta zalost kar kronicna, z zdravili imam izkusnje, toda vsa so me ohromila, totalno apaticna sem in brezvoljna, rada bi delala na sebi, imela produktiven dan, toda kar ne gre in ne gre, zavedam se da stvari, ki so bile leta in leta potlacene prihajajo ven, vendar vseeno sem mislila, da mi bo z zdravili vsaj lazje iti skozi to, kot pa da se preteklost skos vsiljuje, prav tako samomorilne misli in da si brez prave volje.
Vsr to spremlja se strah, in obcutek kot da mi je za vse vseeno.
Hvala za odgovor

Pozdravljeni,

težko vam v tem trenutku povem kaj več. Razumem, da imate težke trenutke in si želite hitrega izboljšanja. Tudi psihoterapija ni vsemogočna, da bi lahko hitro izbrisala slabo počutje. Hkrati pa tudi ne vem kako poteka vaša terapija. Kako pogosto hodite na transakcijsko analizo?

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close