Najdi forum

Prebolevanje varanja

Pozdravljeni,

pred dobrim mesecem sem izvedela, da me je mož skoraj 5 let varal. Imela sva dober zakon, lepo sva se razumela in zato me je stvar zelo prizadela. Možu je zelo žal, zelo se trudi, vse mi je povedal in do bivše ne čuti nič več. Vso krivdo je prevzel nase, razmerja pa nikakor ni mogel prekinit dokler nisem za to izvedela jaz. Ko sem stvar izvedela se je počutil olajšanega. Rekel da se je počutil kot v vrtincu iz katerega se ni mogel rešiti.
Ni me strah prihodnosti z njim, saj mu zaupam. Čutim, da me resnično ljubi in tudi jaz ga imam rada.

Imam pa hudo obdobje prebolevanja in imam eno vprašanje za vas Barbara. Večkrat se mi v mislih odvijajo dogodki, ki sta jih imela skupaj z ljubico ( npr. seks, objemanje, skupni seminarji …) Včasih to stvar doživljam kot neko zgodbo, ki se je pač zgodila ( takrat me stvar ne boli tako močno), včasih pa se popolnoma vživim v dogodek in takrat se počutim obupno. Zanima me ali je za učinkovitejše prebolevanje bolje, da na stvar gledam z neke perspektive, ali se morem v stvar vživet in stvari predelati skozi bolečino. Sicer pa je moje počutje zelo razgibano ( včasih sem zelo vesela in optimistična, že naslednji trenutek me pogled na neko stvar spravi v obup, žalost ali jezo)

Res bi rada čim bolje in čim hitreje prebolela in vaša pomoč bi mi bila zelo dobrodošla

Hvala.

Lepo pozdravljeni,

rešitev je na nek način toliko kolikor nas je. Danes obstaja ogromno metod, kako premagovati določeno čustveno stanje. Razumem vas. Skozi svojo stroko sem mnenja, da je potrebno predelati izvor težave, predvsem čustveno…podobna situacija je pri izgubi, žalovanju. Najprej morajo čustva bruhati iz nas, kasneje jih lahko pogledamo iz druge perspektive, ko ozavestimo in predelamo. Menim, da je dobro, da doživite ob vsem skupaj žalost, jezo in vse kar čutite, nato pa poskušate najti rešitve.
Morda v nezavednem možu le ne zaupate na enak način kot pred tem dogodkom? Dobro bi bilo, da morda s psihoterapevtom predelate situacijo, da ne bi razvili anksioznosti.

Hvala in vse dobro,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]
041 535 555

New Report

Close