Najdi forum

Neprestana vzburjenost

Spoštovani,
obračam se na vas v upanju, da mi boste lahko dali vsaj minimalno idejo o tem, kako se lotiti mojega problema. Težava je namreč ta, da sem pred kakšnim tednom nenadoma, brez kakršnega koli vzroka, začutila ščemenje v spolovilu, torej vzburjenost, ki NE POJENJA, NE IZGINE. Stvar je na trenutke zelo, zelo huda, nezaželena, neprijetna. V bistvu zaposluje moje misli ves dan. Imam občutek, kot da so se moji možgani iz glave preselili v moje mednožje. Seks ali samozadovoljevanje stvari sploh ne izboljša. Ko doživim orgazem, se vzburjenost pojavi nazaj v roku parih minut v isti meri, lahko tudi močneje. Moje življenje je zaradi tega stanja postalo pravi pekel. Precej jočem, sama sebi se gnusim, zaradi samozadovoljevanja sem se počutila tako, kot da posiljujem svoje telo oz. moje telo posiljuje mojo dušo. Ker imam te občutke do svojega telesa, poskušam vzdržati in se ne zadovoljujem oz. trenutno ne seksam. Naj povem še, da pri tej vzburjenosti ne gre za tisto klasično vzburjenost, ko recimo vidiš kje kakšen par med spolnim odnosom. Lahko sem še v najbolj grozni situaciji, pod največjim stresom, ko si absolutno ne želim seksa, pa telo vseeno oddaja ta signal.

Naj povem, da sem srečno poročena, imam 3 zlate otroke, spolnost z možem je bila vedno popolnoma normalna. Res, da nisva seksala toliko, kot sva si oba želela, saj imam precej dela z otroci in gospodinjstvom, stres je precej prisoten, utrujenost je temu primerno velika. Toda lahko rečem, da mi libido nikoli ni delal težav.

V preteklosti nisem imela nikakršnega travmatičnega dogodka, za katerega bi lahko rekla, da je mogoče vzrok tu iskati. Res je, da se s starši nisem najbolj razumela, tudi kasneje v odraslosti ne, ampak otroštvo in mladostnišvo je bilo vseeno dokaj normalno.

Za nasvet sem vprašal vašega kolega, dr. Pušenjaka, ki s to situacijo absolutno nima izkušenj. Po njegovem mnenju bi lahko šlo za sindrom stalnega genitalnega vzburjenja (PGAS – Persistant genital arousal syndrom). Predlagal mi je zdravljenje z antiseptičnim gelom ali antidepresivi. Zanima me, ali ste sami že kdaj obravnavali podoben primer? Kje naj poiščem pomoč? Bojim se, da bom zasmehovana, ko bom omenila svoj problem, toda stvar je tako huda, da nočem več trpeti in bi rada vse ukrenila, da občutim vsaj minimalno olajšanje.

Za vaš čas in odgovor se vam iskreno zahvaljujem.

Lepo pozdravljeni!

Glede na vaš opis, je veliko možnosti, da gre za hormonsko neravnovesje. Smem vprašati koliko ste stari in koliko so stari vaši otroci? Običajno se ves progesteron izloči s posteljico ko rodimo, tako je pomanjkanje še bolj verjetno.

Hvala in vse dobro,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]

Stara sem 30 let, otroci pa 7let, 3 leta in 2 meseca. S hormoni nikoli nisem imela nobenih težav, tudi po porodih ne. Težava se je pojavila kakšnih 6 tednov po porodu. Ali je možno, da bi do tega prišlo tako pozno prav zaradi hormonov? V času pojava sem dojila, vendar sem pred parimi dnevi prenehala, ker otrok absolutno ne prenaša mojega mleka. Bi bilo tudi tukaj možno iskati vzrok oz.razlog? Mleko še vedno nastaja, vendar vedno manj. Nekako se oklepam upanja, da mi hormoni grdo nagajajo. Čeprav več kot prebiram o tem, bolj sem slabe bolje, vedno bolj obupana in nemočna.

Iskrena hvala za vaš odgovor

Lepo pozdravljena!

Ja, sem mnenja, da gre za hormonske težave. Veliko žensk ima tako tudi težave z dojenjem, mlekom. Dobro bi bilo opraviti testiranje kot ga najdete v Holistic centru (popolno žensko testiranje), kjer se testira: progesteron, estradiol, testosteron, kortizol, TSH, T3, T4).
Obstaja tudi zelo učinkovit naraven izdelek za uravnavanje hormonov – Napro krema. Le ta vsebuje divji jam, ki spodbudi hipofizo, da prevzame nazaj svojo naravno vlogo – da uravnava hormone.

Lep pozdrav in vse dobro,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]
041 535 555

New Report

Close