Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Vaginizem

Vaginizem

Zanima me , če obstaja kakšno homeopatsko zdravilo za mojo težavo-krči vaginalnih mišic in posledično boleč spolni odnos. Sedaj jemljem pulsatilo zaradi menopavzalnih težav. Ali bo ta težava sčasoma izvenela ali bo potrebno novo zdravilo.
Hvala!

Pozdravljeni,
vaginizem se da dobro zdraviti in pozdraviti s pomočjo homeopatije, je pa v tej rubriki približno 50 zdravil, ki potencialno pridejo v poštev, samo eno pa je primerno za vas, tako da vam toplo priporočam, da izbor pravega zdravila zaupate zdravniku homeopatu. Tudi za zdravljenje perimenopavzalnih težav je dobro poiskati strokovnjaka, saj je treba vedeti, katero zdravilo v kateri potenci izbrati in koliko časa ga jemati. Nepravilno oz. neutemeljeno jemanje homeopatskih zdravil je lahko namreč tudi neprijetno in nevarno.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Tole mi ni jasno…vsepovsod se bere da homeopatija nima neželenih stranskih učinkov, da je naravna, da…zaradi tega smo se tudi odločili da se poskušamo zdraviti na čimbolj naraven in varen način, ampak…potem temu ni tako?

Pozdravljeni,
sem vesel, da ste odprli to temo. Torej, homeopatija je čudovito orodje, ki je sposobno pozdraviti marsikatero bolezen, tudi take vrste, ki jo konvencionalna medicina ne zna. Vsako tako orodje pa lahko postane tudi orožje, to je naravni zakon. Ni dobre stvari, ki se je ne bi dalo tudi zlorabiti. Neupravičeno in predolgo jemanje nepravih zdravil lahko pokvari zdravje, namesto, da bi ga popravilo, zato vedno poudarjam, da je potrebno precej znanja, da se s homeopatijo ne dela neumnosti in škode.
Torej, dobro vodeno zdravljenje praktično res ne pozna stranskih učinkov (razen t.i. začetnego oz. poznega poslabšanja), nestrokovno jemanje homeopatije pa lahko ima škodljive posledice.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Spoštovani,
mene pa zanima, kaj je to “pozno poslabšanje”, ki ste ga omenili zgoraj. Do zdaj sem namreč menila, da obstaja samo “začetno poslabšanje”, ki naj bi bil dober znak 🙂

Poleg tega me zanima še nekaj. Ob branju homeopatskih knjig in tako imenovanih “cases” se največkrat zasledi dva primera: prvič, ko homeopat zadene pravo zdravilo, se pri pacientu zdravje popravi, potem pa se po določenem času spet poslabša (par mesecev, največkrat pa pozneje, po enem letu ali več). Spet pride k homeopatu, ta pa:
– izbere drugo zdravilo
– ponovi prvo zdravilo (dostikrat z višjo potenco).

Kaj je razlika med tema dvema primeroma? Pri prvem gre verjetno za odstranjevanje “leyerjev”, se pravi, eno zdravilo odstrani en “leyer”, nato nastopi sesutje zdravja z drugimi simptomi, predpišemo novo zdravilo, ki bo odpravilo ta “leyer” in tako dalje. Kaj pa v drugem primeru? Zakaj je potrebna ponovitev istega zdravila? Je ta “leyer” tako močan oziroma zasidran? Je bila prvič izbrana napačna potenca (prešibka)?

Ob branje knjige Vithoulkasa Levels of health se mi poraja par vprašanj: Ali lahko človek sam, s samoopazovanje (laik, ne homeopat) ugotovi, v kateri “nivo zdravja” sodi? Kako vemo, kakšni smo se rodili? Če še zbolevamo z visoko vročino in nimamo nobene kronične bolezni (a la ščitnica, sladkorna, astma itd.), potem verjetno sodimo v skupino A ali B, se pravi, v prvih šest razredov? Kako vemo, ali človek v zrelih letih, ki tako rekoč ne zboleva, sodi v A skupino čisto zgoraj, ali pa je v bistvu resno bolan? (Namreč, nedavno tega je moj znanec, star 54 let, športnik in nasploh zelo aktiven človek, ki nikoli ni zboleval, vročine tako rekoč ni poznal, doživel možgansko kap. Preprosto se je zbudil in ni znal več govoriti. Slikanje glave je pokazalo, da je imel takih kapi že več, le šibkejše so bile. Zdaj se gospod uči govoriti, na splošno pa je zelo utrujen in depresiven, kar naj bi bila posledica kapi. Skratka, iz zelo zdravega človeka je čez noč postal napol invalid. Verjetno je moral imeti že pred kapjo kakšne znake, da v njegovem organizmu ni vse v redu? Sam mi je v pogovoru dejal, da je imel tu in tam le napade panike.)

Upam, da nisem preveč zatečnarila. In seveda, da poznate knjigo Levels of health, sicer morda ne veste, kaj želim od vas 🙂

lepo pozdav!

Zyrafa!
Moje občudovanje! Zares se vidi, da ste se v stvar poglobili in imate že precej napredno znanje. Morda sva že na območju, preveč specifičnem in natančnem za splošno populacijo in zato zanjo nezanimivem. A pojdiva po vrsti.
Vithoulkas je učitelj, ki mi je bil doslej v največji navdih. Vse njegovo učenje poznam.
Pri razvrstitvi v nivo zdravja je treba kar nekaj vedeti, laik bo to slabo ocenil. Pomaga pa dejstvo, da je v zgornjih nivojih zelo dobrega zdravja po Georgeovih ocenah 2-3% zahodne populacije. Prisotnost precej globoke motnje, kar panična motnja v osnovi je, človeka takoj uvrsti v C skupino. A dlje tu ne bi šel.
Pozno poslabšanje nastopi pri dolgotrajnejši terapiji z nižjimi ali pa LM potencami. Tedaj moramo zdravilo za nekaj časa prekiniti.
Velikokrat moramo tekom časa ponavljati zdravilo. Največkrat zaradi teh in drugih stresorjev, ki človekovo zdravje vrnejo na prejšnji slab nivo. Človek zdrkne en nivo zdravja nazaj in potrebuje ponovitev zdravila, da zopet napreduje. Lahko je možno tudi, da je bila potenca prenizka in možno je tudi, da nivo enostavno potrebuje več ponovitev, da se odpravi, olupi oz. odlepi.
Če pa se simptomatika spremeni, potem zamenjamo zdravilo, ker je človek dosegel nov nivo, layer. Lahko zaradi napredovanja v zdravju, lahko tudi zaradi nazadovanja. Spet oceni izkušen in izučen terapevt profesionalec, kaj se je bilo zgodilo.
Kar berite Vithoulkasa, najbolje da večkrat isto. V drugem in tretjem branju boste našli odgovore, ki ste jih iskali v prvem branju. Vsaj tako je bilo pri meni 🙂

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close