Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija uho, vrtoglavica

uho, vrtoglavica

Pozdravljeni g. doktor,

Vljudno vas prosim za mnenje, če bi problem, ki ga bom izpostavila, lahko pozdravila s homeopatijo. Že od konca lanskega leta se mi občasno pojavljajo nekakšne tope bolečine, občutek tujka, včasih srbenje, včasih tudi rahel šum ali drugi neprijetni občutki v predelu levega ušesa, včasih se bolečina pojavlja tudi širše, npr. v sencih…Bolečina je zmerna, nekako neprijetna, ni pa huda, tako da jo kar prenašam. Včasih tudi za teden, dva ali mesec izgine, potem se spet pojavlja vsakodnevno, dopoldne, popoldne, ves dan,za nekaj ur…Dvakrat sem bila sem pri splošni zdravnici, katera mi je rekla, da je z mojimi ušesi vse ok. Potem sem v enem takšnem obdobju, ko je bila bolečina vsak dan prisotna, obnem pa sem občutila, da na levo uho tudi slabše slišim, privat obiskala otologa, kjer je bilo ugotovljeno, da imam prizadet sluh, v levem uhlju 45-50 db, v desnem pa 20-30db, čeprav se meni zdi, da na le-tega slišim čisto ok. Dobila sem tablete Betaserc za 4 tedne in priporočilo, da grem na kontrolo v bolnišnico, kjer naj bi mi opravili več pregledov. Žal sem termin za pregled v bolnišnici dobila šele konec leta.
Pišem pa pravzaprav zaradi tega, ker se je zgoraj navedenim težavam v zadnjem obdobju pridružila še vrtoglavica. Pri tem ne gre za to, da bi predmeti “plesali” okoli mene, pač pa imam občutek težke glave in omotičnosti v njej ter nekakšne nesigurnosti. Takšen občutek omotičnosti se pojavi iznenada, večkrat čez dan, izgine in se pojavi znova. Povedati moram, da sem stara polnih 58 let, da imam običajno nizek pritisk. Prav danes je en takšen dan z omotično glavo in enkakšno slabostjo, da sem težko bila dopoldne pokonci in sem morala celo odpovedati neko obveznost, ker si nisem upala na pot z avtom. Moj danes zjutraj izmerjeni pritisk je bil 108/52/ pulz 49, sedaj pa je boljše in izmerjen pritisk 119/64, pulz 55.
Ker sem si pred leti dobro pomagala pri želodčnih težavah s homeopatijo, me zanima, če mislite, da bi si lahko pomagala tudi pri težavah, ki me sedaj pestijo.
Hvala za vaš nasvet in lep pozdrav.

Pozdravljeni,
zagotovo je primerno, da se oglasite pri zdravniku homeopatu in bosta videla, kaj se da narediti. Načeloma se zdi, da bi se zadeve morale dati pozdraviti, le relativno močna okvara sluha je nekaj, kar je ireverzibilno in kar lahko nakazuje, da je motnja v resnici globlja, kot se zdi in zato tudi morda slabše ozdravljiva.
Tudi nizek pulz mi ni čisto všeč, seveda v kolikopr ne jemljete kakšnih antihipertenzivov.
Betaserc je eno zdravilo, ki je prepogosto predpisovano zato, ker nič pametnega drugega ne obstaja in zato imamo redko pametne učinke od njega. Glede njegovega učinka pri vas sem skeptičen.
Kakorkoli, najbolje, da se oglasite pri zdravniku homeopatu, pa da začnete zdravljenje, tako se bo kmalu pokazalo, kaj se da napraviti in česa ne.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni,
malo izven teme sprašujem: zanima me, kaj je narobe z nizkim pritiskom? Ali se je vaša gornja izjava, da vam “nizek pritisk ni všeč”, nanašala na konkreten primer ali na splošno?
Sprašujem zato, ker imam sama na splošno nizek pritisk (90-50, 100-60) – v nosečnostih je vedno ostal nizek, kar je zelo zaželeno (dobra placentacija),in tudi nasploh se mi zdi, da ima večina ljudi v zrelih letih problem s povišanim pritiskom … Skratka, čisto iz firbca me zanima, kako je s tem (stara sem 34 let).
Pa še eno, morda malo filozofsko vpr: od česa jeodvisno, kakšen pritisk imamo? Je to dedno? Je idealen pritisk 120-80, vse ostalo pa odstopanja, ki si jih sami “pridelamo”?

Hvala za odgovor in lep pozrav,
B.

Pozdravljeni,
še ekrat preberite moj odgovor, nizek PULZ je tisti, ki mi ni všeč. Sicer je normalna vrednost arterijskega tlaka od 80/120 do 85 oz. 90/ 140 arbitrarno oziroma statistično določena, tako da ne velja za vse ljudi, pač pa za večino. Nekateri imajo nižji, nekateri višji tlak, pa to ni patologija. In imamo patološke vrednosti, ki so lahko že na spodnjem ali zgornjem koncu tega intervala, pa še znotraj mej. To pomeni, da bi za vas, ki imate v osnovi in najbrž nepatološko nizek tlak, vrednost tlaka 140/90 pomenila bržkone že arterijsko hipertenzijo.
Odstopanja navzgor si v glavnem sami pridelamo in so znak patologije, če se zdravljenja zadosti zgodaj lotimo s homeopatijo, se da tlak urediti brez zdravil konvencionalne medicine. Velja tudi obratno, prenizek tlak v homeopatiji je lahko simptom bolezenskega dogajanja in se da tudi to pozdraviti. Meja med genetsko normalnim tlakom 90/60 in patološko prenizkim tlakom 90/60 je, kako se šlovek s takim tlakom počuti. Če se v glavnem počuti v redu, tega ne zdravimo, če se počuti slabo, pa je to za nas pomemben simptom, kamor v veliki meri orientiramo predpis zdravila.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni,

Hvala za odgovor.
Ja, tudi mene je presenetil tako tako nizek pulz, saj je običajno v mejah normale. V bistvu je bil tako nizek le v ponedeljek, včeraj pa je bil že preko 60, pritisk pa nižji od tistega v ponedeljek (gornji 90 – 100, spodnji pa okoli 55), včeraj sem še vedno čutila zelo težko glavo in omotičnost, danes pa je bilo stanje kar ok, težav z uhljem pa je v teh dneh manj. Odločila sem se, da si bom kakšen teden ali dva redno merila pritisk / pulz ter beležila rezulate, pri tem pa bom pozorna tudi na eventuelno slabše počutje, glavobol ali omotico ter nato poiskala pomoč.
Hvala še enkrat in lep pozdrav.

New Report

Close