Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže VRATNA HRBTENICA – TERAPIJE

VRATNA HRBTENICA – TERAPIJE

Pozdravljeni!

Prosim za nasvet. Od splošne zdravnice sem dobila delovni nalog za fizioterapijo. Ker sem iz obale so mi predlagali, da te terapije opravim v Strunjanu ali Portorožu. Probleme imam z vratno hrbtenico oziroma preutrujenimi mišicami, zaradi dela z računalnikom, neprimerne drže ipd. Težave imam z pekočim občutkom okrog vratu (kot, da bi imela nek boleč šal okrog vratu), vrtoglavicami in posledično z znižanim pristiskom (100/70, pred težavami pa 130/80). Obiskovala sem manualnega terapevta in mi je zelo pomagalo, delam tudi vaje, katere mi je manualni terapevt dal. Prosila bi za nasvet, če morda veste kje v Sloveniji (lahko toplice ali ambulante) so bolj specialno fizioterapevtsko usmerjeni na vratno hrbtenico?

Hvala za odgovor in kakšen vaš predlog kako si lahko še sama pomagam, da bo kmalu bolje (lahko tudi samoplačniško).

Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni!

Kakšno vrsto terapije na napotnico vam je predpisala zdravnica?

Pozdravljeni!

Izdan imam delovni nalog za fizioterapijo in sicer “cervikobrahialni sindrom”, srednja fizioterapevtska obravnava, zmanjšati bolečino in izboljšati gibljivost.

Hvala za odgovor

Glede na to, da nimate specialistične obravnave, ne bo razlik kamorkoli greste.

Ponovno pozdravljeni!

Zaključila sem s terapijami v Portorožu. Stanje se je delno izboljšali, vendar me še vedno po par urah dela z računalnikom začne boleti v vratu in sledijo vrtoglavice in slabosti.

Kot sem že v prejšnjih postih napisala hodim tudi k manualnemu terapevtu. Že dvakrat sem imela po taki terapiji hude reakcije, ki so me ohromile za nekaj dni.

Zanima me ali vi delate tudi v sobotah oziroma popoldan, da bi lahko prišla do vas na terapijo triger točk oziroma vsaj posvet kako in kaj.

Čakam tudi na slikanje vratne hrbtenice in upam, da bo potem bolj jasno moje stanje.

Najlepša hvala za odgovor

Mojca

Pozdravljena Mojca!

Precej nenavadno je, da bi se stanje po manulalni terapiji poslabšalo…morda bi bil vzrok lahko samo to, če imate nestabilen vrat in vam izvaja manipulacije, ki so kontraindicirane pri nestabilnosti, saj naredijo vrat še bolj nestabilen?

Delam vsak dan od ponedeljka do petka dopoldan in popoldan, tako da menim, da se bova lahko uspeli uskladiti za termin, ki vam bo ustrezal.

Kar se terapije tiče, ni potrebno, da čakava na izvide RTG.

New Report

Close