Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija neplodnost – endometrioza

neplodnost – endometrioza

Spoštovani.
Za menoj je že 9 neuspešnih postopkov IVF. Na zdravila dobro reagiram, vedno imam dovolj jajčnih celic, oploditev zarodkov je normalna (včasih malo slabša), zanosila pa nisem še nikoli, niti s svežimi, niti z zamrznjenimi zarodki.
Moja težava je predvsem endometrioza (precej huda, zaradi tega so mi že delali resekcijo črevseja, saj je endometrioza prišla tudi v črevo). Pravijo sicer, da endometrioza naj ne bi vplivala na vgnezditev zarodka.
Hodila sem že k raznim bioenergetikom, na masaže, se sproščala….
Zanima me, če je možno, da bi homeopatija pomagala ali je to bolj za nepojasnjeno neplodnost?
Preden grem v 10 (zadnji) postopek bi rada naredila vse kar je možno

Najlepša hvala.

Pozdravljeni,
homeopati gledamo na diagnoze konvencionalne medicine kot na posledice neke bolj globlje motnje, zato nas ne preseneča pogostnost težav z zanositvijo ob sočasni diagnozi endometrioze. Endometrioza sama najbrž ne vpliva bistveno na ugnezditev, ta se ne zgodi zaradi neravnovesja hormonalnega, pa najbrž še katerega organskega sistema, katerih posledica je tudi endometrioza. Konvencionalna medicina ponuja preveč preproste, mehanske modele za razlago kompleksnih in subtilnih dogajanj v zdravem oz. bolnem organizmu, zato so velikokrat povsem napačni. Tako lahko ugotovimo, da je tudi vaša neplodnost v osnovi nepojasnjena, nekaj pojasnitve pa smo z zdravo kmečko pametjo naredili nekaj stavkov prej.

Če se vrnem konkretno k vašemu primeru, imava en problem, ker imate za seboj opravljenih že veliko relativno agresivnih postopkov umetne oploditve, ki hormonskih neravnovesij niso popravili, pač pa jih najverjetneje še utrdili. Iz konkretnih izkušenj vam lahko povem, da imamo homeopati slabše uspehe zdravljenja neplodnosti pri ženah, ki so bile že velikokrat na postopkih umetne oploditve (ali imele kako drugače v osnovi supresivno zdravljenje hormonalnih težav (npr. dolgoletni kontraceptivi za dismenoreje, metroragije…)). Enostavno slabše odreagirajo na homeopatsko zdravilo.

Sam pri svojih pacientkah, ki pridejo na zdravljenje neplodnosti, priporočam, da vsaj eno leto potem ne gredo na postopek IVF, da organizem v tem času poskusimo vsaj malo uravnovesiti, in je potem možnost uspeha lahko večja. Po devetih postopkih IVF je zaradi dejstev iz prejšnjega odstavka za uravnovešenje organizma potrebno zagotovo še več kot eno leto. Sam tako menim, da je v vašem primeru temeljito homeopatsko zdravljenje zagotovo smiselno, a mu morate dati čas. Če razmišljate bolj površinsko in bi pred že splaniranim desetim posegom radi vzeli kaj bolj na hitro, potem homeopatija najbrž ni smiselna.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close