Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Poškodba nosu

Poškodba nosu

Pozdravljeni,

pred 4 dnevi me je prijateljica po nesreči s komolcem udarila v nos (nosno kost). Imela sem močne bolečine, vendar krvavitev nosu ni bilo. Nastala je oteklina na desni strani nosne kosti na katero sem si 2 dni dajala hladne obloge. Malo bolečine je bilo prisotne tudi okoli desnega očesa. V večini je oteklina izginila, vendar pa je ostal (za mene) kar velik hribček na mestu udarca na nosni kosti. Zaradi tega sem danes obiskala osebnega zdravnika kateri je takoj opazil deformacijo nosu in me napotil na RTG. Z slikami sem se vrnila k osebni zdravnici katera je na podlagi slik sumila na zlom nosne kosti. Napotila me je na ORL. Tam pa se specialistu moja nosna kost na desni strani ni zdela kaj dosti izbočena in je mnenja, da je to oteklina in bo izginila. V izvidu ORL piše, da je prehodnost nosu dobra, hrbtišče ravno, nosna kost gladka, nosnici prehodni, septum raven in RTG nosne kosti brez znakov za skeletno travmo. Zelo me skrbi, da bi nos ostal v tem stanju, saj opažam razliko na nosu že pri pogledu v levo stran, ko vidim izboklino, katere prej ni bilo. Tudi, ko se iz strani pogledam v ogledalo, iz leve strani opazim spremembo, ki me osebno dosti moti. Ker menim, da je oteklina v večini že pošla, me zanima če sem v primeru, da se moj nos v naslednjih dneh ne povrne v prvotno stanje, upravičena do odstranitve/ravnanja nastale spremembe.
V naprej hvala za Vaš odgovor.
Lep pozdrav!

Spoštovani,

po poškodbi kosti se kost celi na način, da se na mestu zloma zadebeli, je boleča – to je kalus. Oteklina lahko ostaen tudi do enega leta, lahko pa jo zamnjšujeet z masiranjem do bolečine vsak dan (masirati lahko začnete 6 tednov po zlomu ali operaciji, ne prej).

Upam, da bo vaš nos postal spet tak, kot je bil.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close