Najdi forum

sem zelo zaskrbljena zaradi dolocenih stvari ter veckrat zalostna in potrta ..sedaj imam 17 let z fantom ziviva pri moji materi ze 4 mesce ..pred tem sta bila moja mama in oce ter jaz z njima pod isto streho ..vedno je bilo tezavno nato sta se locila . imam travme katere sem dozivljala z njim v vseh preteklih letih. v srcu sem cutila zalost , obup , razocaranje , trpljenje ter zeljo po smrti , nikoli nisem to zaupala dobenemu saj me je bilo strah. pred letom in pol sem spoznala starejsega fanta , ki je imel tudi tezavno zivljenje z njim sem se odprla , postala sva par in sva se danes skupaj ampak se vedno nisem vesela . mislim , da me obraca ali celo , da me je kdaj prevaral ter podobno ..nevem zakaj saj je ocitno vidno , da me ze od samega zacetka zelo ljubi ..z njim sem spregovorila o morebitni prevari a je zanikal ter se zjokal , da mi ne bi storil tega , ker me neskoncno ljubi .sej mu verjamem ampak me muci , kaj ce bom izvedla za prevaro takrat , ko bova imela ze otroka ali bila porocena mogoce 5 let ..strlo me bo ! bom lahko prezivela se naprej ali se bom ubila ..se vedno jokam zaradi starih ran , ki sem jih prezivljala z ocetom ne morem pozabit in ne morem preboleti . ze veckrat sem se rezala ter poskusala storiti samomor . rada bi bila srecna in vesela ampak srece in veselja nikakor ne morem najti , strah me je bojim se trpeti spet . bojim se spet , da bodo crne misli prisle tiste misli o samomoru in smrti ..prosim pomagajte mi .

Pozdravljeni,

se opravičujem za pozen odgovor. Bil sem namreč odsoten.

Vaša zgodba se prepleta med mamo, očetom, partnerjem in vami. Imate težke izkušnje v družini, zdaj ste s fantom ob katerem imate velik strah pred tem, da bi vas prevaral, hkrati pa omenjate rane z očetom. Česa ne morete pozabiti oz. preboleti?

Omenjate morebitno prevaro in pravite, da vašemu fantu verjamete, da je zvest, vendar že govorite o tem ali boste lahko to preživeli, če se vam to zgodi čez 5 let.

V primeru, da boste imeli samomorilne misli, se takoj obrnite na zdravniško pomoč!

Predlagam vam, da obiščete psihoterapevta, kjer boste lahko zaupali svoje stiske, misli in celili svoje rane.

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close