Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika dioptrija na eno oko, kaj storiti?

dioptrija na eno oko, kaj storiti?

Pozdravljeni!
Že nekaj časa ugotavljam, da na eno oko slabše vidim. Problem se pojavlja občasno, moteče je približno uro do dve, potem pa se mi zdi normalno. V zadnjem mesecu se mi to dogaja vse bolj pogosto (dnevno ali vsaj tedensko). Obiskala sem optika, ki mi je izmeril takole: daljava D shp.0.00, L shp -0.25, cyl. -0.50 axis 165. Kot edino možno postopanje mi priporoča očala. Sedaj sem v veliki dilemi, saj:
– se bom zagotovo zelo težko sprijaznila z očali (veliko se ukvarjam s športom, pa tudi zaradi videza).
– se bojim, da se mi bo stanje zaradi nošenja očal slabšalo, in jih bom morala nositi vse pogosteje, česar pa zares zares nočem.

Ali bi prišle v poštev leče? V optiki so dejali da ne, ker se ne izplača, a ker očal resnično nočem, bi bila veliko bolj zadovoljna z lečami. ALi bi lahko nosila samo eno?
Zanima me tudi, ali lahko, v primeru da ne nosim ničesar, pride do pojava lenega očesa ali škiljenja? V optiki so me prestrašili, da lahko, a na internetu sem v glavnem brala, da to ni mogoče.
Zelo vam bom hvaležna za odgovor, saj si želim objektivnih informacij.
Hvala!

Torej, v vsakem primeru boste nekaj morali narediti ali očala ali leče, saj zanemarjenje levega očesa ni vredu, saj nimate ali pa je omejen globinski vid in tudi oko, ki ne more posredovati možganom dovolj dobro sliko, počasi zaostaja….
Pri dioptriji za leče, bi se še dalo kaj narediti, če imate dobrega optika, drugače pa se lahko oglasite:

New Report

Close