Najdi forum

Imam težave, za katere ne vem, ali so zgolj težave mojega karakterja, ali je z mano kaj psihično narobe.

V zadnjih 10 mesecih se je vse stopnjevalo. Ves čas me je strah, predvsem za faks. Nšolo sem vedno postavljala na prvo mesto, bila odličnjakinja, zdaj je moje povprečje 9,8. Vendar so moje ocene vedno slabše, bolj kot se sekiram, slabše je.

Zadnja dva meseca pa doživljam nekakšne napade, sredi noči se zbudim in se tresem, srce pa mi noro razbija. Velikokrat imam grde sanje. Poleg tega imam tudi težave, da zelo težko zaspim.

Naj omenim še, da se je oče že zdravil na živcih in jemal tablete za živce, mama pa je imela nekaj časa težave z depresijo.

Je z mano kaj narobe?

Lepo pozdravljeni!

Glede na opisano se kaže anksioznost….gre za različne, močne strahove…tesnobo, kar seveda zavira vaš um, vaše znanje, kar se lahko kaže kot “blokada” v določenem trenutku. Ko se strah stopnjuje, se vse bolj krepi. Potrebno se bo soočiti z njim in predelati vzrok, ki vas je prvotno pahnil v omenjeno stanje. Se je kaj posebnega dogajalo?
Svetujem vam strokoven pogovor v smislu psihoterapije, da se posledice ustavijo.

Hvala in vse dobro,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]
041 535 555

Najlepša hvala za dgovor.
Dogajalo se ni nič posebnega, je pa res da sem se razšla s fantom pred enim letom (prej sva bila skupaj 5 let), kar me je sicer prizadelo, a to ne bi smelo imeti prevelik vpliv na moje doživljanje obveznosti na fakulteti. Mogoče je res, da sem bolje spala ob njem kot sedaj, ko spim sama. Verjetno je tudi res, da sva si nudila določeno mero opore, ki je sedaj nimam, ampak svojih težav vseeno ne bi pripisovala temu, saj vendarle o šoli in delu nisva veliko govorila. Je pa res, da je bil sam razhod velika življenska prelomnica.

Lp

Lepo pozdravljeni!

Čutim, da vpliv razhoda z vašim partnerjem precej močen…morda je bil do sedaj bolj del nezavednega…vendar ima lahko takšen dogodek za nas različne posledice. Soočamo se s težavami, občutkom bližine, zapuščenosti, osamljenosti, svojimi pomanjkljivostmi, novo potjo…

Lep pozdrav in vse dobro,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]

New Report

Close