Najdi forum

Star sem 40 let,poročen imam dva sinova in sem redno zaposlen.Letos po novem letu se mi je podrl svet doživel sem panične napade,po mojem mnenju zaradi prisilnih misli.Trpel sem ene tri tedne potem sem pa se prijavil k psihiatrinji Andreji Novak,Ta mi je pripisala Cipralex in sedaj ga jemljem že peti mesec in to dva tableta zjutraj.Vmes se je malo izboljšalo vendar je bilo veliko nihanj.Vendar sem danes po šestih mesecih zopet ujel panični napad.Tako da ne vem kako se pobrati iz tega.Pri psihiatrinji itak ne iščemo vzroka ampak mi pripiše tablete in mi pravi sej bo in naj se ukvarjam s špotrom in po pol ure grem domov in sem zopet naročen čez mesec in pol.Tako da sem že res utrujen od tega.
Gos.Barbara prosim če mi lahko pomagate s kakim nasvetom,ker res bi rad zaživel kot pred tem.

Hvala

Lepo pozdravljeni!

Žal nobena tabletka ne pozdravi odnosa ali slabe samopodobe. Človeka le opremi z začetno voljo in energijo, da lahko prične reševati resnične težave. Zato toplo priporočam psihoterapijo, vendar kot je to običajno 1x tedensko, 50min. Tako boste lahko poiskali in predelali vzroke za nastale težave.

Kar se tiče zdravil, je v Ameriki zelo dobro in učinkovito naravno zdravilo 5HTP, za dvig seretonina. Gre za izvleček afriškega fižola.

Najpomembnejše je, da imaste voljo in motivacijo za reševanje nastalih težav. Zapomnite si….vedno je pot. Marsikdaj poskusimo in šele ko sprobamo več stvari, lahko vidimo, kaj je za nas najboljša “terapija”. Vsekakor se bo potrebno soočati s strahovi v vas…

Lep pozdrav in vse dobro,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]

Hvala lepa za hiter odgovor.
Bi pa vas še vprašal,ali je to normalno da po petih mesecih jemanja Cipralexa še vedno doživiš panični napad in pa nenehno razbijanje srca.Ta teden se res počutim obupno,pa sem se že par tednov počutil krasno in sem si rekel,evo to je to.
Pa še to bi vas vprašal kako je pri vas s čakalnimi dobami za terapijo?

Hvala lepa

Lepo pozdravljeni,

lahko vam Cipralex ne ustreza, lahko pa se vam panični napadi ponavljajo ravno zaradi tega, ker vzrok ostaja, saj trenutno delate predvsem na posledici.
Kjer je želja, motivacija, tam je pot…bi se že kako dogovorila glede termina.

Hvala in vse dobro,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]

New Report

Close