Najdi forum

Pozdravljeni,
o tem sem že malo prebrala na internetu, rada pa bi našla kkašnega sogovornika, ki doživlja nekaj podobnega: diagnoza se imenuje stalna spolna vzburjenost. ali je kdo tukaj, ki se tudi s tem sooča?
hvala v naprej.

Lepo pozdravljeni!

Je tako že od nekdaj? Čutite stalno spolno vzburjenost le ob vašem partnerju ali na splošno? Ste kdaj opravili analizo hormonov?

Hvala in vse dobro,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]

pozdravljeni
to se mi dogaja zadnje 3 mesece. začne se približno teden dni po menstruaciji in traja 3 dni zelo intenzivno, kar pomeni cel dan, potem pojenja. Traja cel dan. tekom dneva različno intenzivno. ni nujno,da je partner sploh blizu.
nobene preiskave nisem še naredila. moja ginekologinja mi je svetovala naj poiščem pomoč pri nevropsihologu. kaj bi s preiskavo hormonov lahko odkrili?

Hvala v naprej!

Lepo pozdravljena!

Ja, gotovo gre za hormonsko neravnovesje. Najboljše bi bilo, da bi opravila testiranje progesterona in estradiola. V kolikor vas zanima, vam lahko povem več o samem testiranju, saj imam vsakodnevne izkušnje glede tega. Glede na rezultate, vam lahko svetujemo tudi optimalno rešitev.

Lep pozdrav in vse dobro,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]

Pozdravljeni,
medtem, ko sem čakala na odgovor, sem si nekaj o testiranju hormonov uspela prebrati. zanima me samo vaše mnenje ali naj bi napravila analizo hormonov iz sline ali bi naredil žensko analizo
http://holistic.si/index.php/zenska-analiza-hormonskega-neravnovesja.html
največ info sem pač našla na tej strani holistic centra. ali priporočate kaj drugega ?

moje prvo vprašanje je bilo vezano na ssv, vendar po vsem tem branju se mi zdi, da je bilo to tisto kar se je pokazalo na zunaj in me je fizično zmotilo, vse to spremlja še stres, zelo intenzivni delovnik v službi, tudi nabiranje maščobe na trebuhu.

hvala v naprej za odgovor.

…še eno vprašanje: ali je možno katero od testiranj opraviti preko osebnega zdravnika ali je to popolnoma samoplačniško?

hvala in lep pozdrav

Lepo pozdravljena!

Ja, vsekakor vam priporočam testiranje v okviru Holistic centra, saj imam tudi dnevno pozitivne izkušnje z njim preko strank. Trenutno ni mogoča analiza iz sline, saj ima edino podjetje v Sloveniji, ki jo izvaja reorganizacijo. Analiza iz krvi je pravzaprav enako kvalitetna, samo pri kortizolu se ne da večkrat na dan testirati, pa tudi tu sklepamo po jutranjemu (v kolikor je že jutranji visok, skozi dan ne bo padal).

Priporočam vam vsaj analizo progesterona in estradiola, lahko se pa odločite tudi za popolno hormonsko sliko. V kolikor vas zanima sam postopek, mi sporočite.

Za vas je najbolje, da se odločite analizo narediti samoplačniško,. preko Holistic centra, saj se vam pogleda le prosti hormon in ne celokupen kot je to preko zdravstva ali direkto Adria laba…Tako dobite zanesljive rezultate.

Zagotovo pa je kot ugotavljate “psiha” velik del vseh težav. Psihično vplivate na vašo telesno kemijo in posledično telesne težave…razmišljajte o tem, kako bi lahko okrnili vaš vsakodnevni stres, kaj vas veseli, osvobaja….ste srečni ta trenutek?

Hvala in vse dobro,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
Holistic center

pozdravljeni,
če že grem enkrat na analizo, potem bi uredila vse v kompletu. če se torej odločim za celotno hormonsko sliko, mi bodo analizirali vse in povedali kakšno je stanje hormonov, ki me trenutno “poganjanjo”…da bom dojela kaj vse sem si “pridelala” s načinom življenja kot ga imam zadnja leta. in ali bom dobila potem tudi kak namig, kaj moram pri prehrani spremeniti?

moj bistveni problem je, ker se v službo vozim vsak dan 110 km v eno smer in seveda potem nazaj. službo jemljem kot način življenja, ker v družini hodim v službo samo jaz.pogosto delam še zvečer in ponoči. zavedam se, da delam preveč. skozi se tolažim s tem, da so to projekti, ki se bodo enkrat končali…ampak, ko se en konča, se začne drug. čez vikend pa se skušam čimbolj sprostiti, da smo veliko v naravi, nikoli doma pred tv. to je ta stres, ki me najbolj obremenjuje.

osvobaja me pa ležanje v travi, kar obožujem.

ali sem srečna? premalo naredim za to, da bi bila…

Lepo pozdravljeni!

Po eni strani vas popolnoma razumem, vendar, če ne boste pripravljena malo “izpreči”, ter narediti nekaj zase, se vam bo vse bolj poznalo tudi na fizičnem zdravju…kdo bo potem delal? Poleg tega ne gre le za vas…s tem, ko vse jemljete na svoj hrbet, dopuščate da drugim ni niti potrebno…Razmislite o tem. Pravzaprav so le posamezni trenutki tisti, ki nas resnično osrečujejo. Pomislite na to, koliko jih je v vašem vsakdanu?

Ja, res bi bilo dobro, da naredite popolno hormonsko analizo. Analiza poteka tako, da po telefonu izpolnete naročilnico (ali pa potrebne podatke sporočite po e-mailu), nato greste na tešče v Adria lab (kadarkoli, brez naročanja oddati kri; možno v Lj., Celje, Maribor), nato pa vas iz Holistica kontaktirajo, ko so izvidi ter pridete še na svetovanje h ga. Alji Dimic, ki je nutricistka, tam izveste vse kar vas zanima.

Hvala in vse dobro,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
Holistic center

Pozdravljeni,
več kot strinjati se z vami ne bi mogla. popolnoma se zavedam svoje trenutno situacije. kaj bi me moralo lopniti, da bi se tega tudi ZAVEDLA?
v glavnem sedaj sem ugotovila, da je ta holistic center 5min stran od moje službe in mi je to še tolk bolj fajn. ko opravim to analizo, se vam oglasim.

Hvala za vaše besede, spodbudo in srečno naprej!

Lp

Lepo pozdravljena,

vesela sem, da ste pripravljena pričeti pri sebi…in reševati nastale posledice. Ko najdemo izvor težav in ga odpravimo, je vse lažje…takrat minejo tudi posledice. V kolikor se ne vidimo, sporočite kako je bilo.

Hvala in vse dobro vam želim,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]

New Report

Close