Najdi forum

BULICA

Pozdravljeni!
Na vas se obracam, ker resnicno rabim mnenje še od nekoga.
Namrec zelo sem zaskrbljena, saj sem si pri samopregledovanju dojk zatipala zatrdlino, zato sem se tudi odlocila za samoplacniski pregled dojk v mb +mamografijo, to pa zato ker so cakalne dobe pri nas kar dolge. Po opravljeni mamografiji in pregledu me je zdravnik napotil se na punkcijo, za izvid sem morala poklicati za deset dni! zdravnik mi je po telefonu rekel da ni nic nevarnega in da je C1 moram pa za tri mesece na kontrolo in mi ni jasno zakaj. Rada bi Vas vprasala kaj natacno pomeni C1 in zakaj kontrola za tri mesece. Ker sem v teh desetih dnevim ko sem cakala na izvid na internetu brskala o vsem tem, sem zasledila da zna biti mamografija tudi skodljiva! Zdaj je zaskrbljenost še večja! že v naprej se vam iz srca zahvaljujem za odgovor, resnicno ga rabim,stara sem 28let.

Hvala že v naprej.

Ocena C1 pomeni premalo materiala za zanesljivo oceno procesa.
Na kontroli čez 3 mesece ni nujno, da bo zdravnik opravil ponovno mamografijo, ampak mogoče samo ultrazvok dojk. Največkrat je tako. V vaših letih je rak dojke še vedno redek pojav, tako da ostanite mirna. Verjamem, da se bo na koncu vse dobro izteklo.
Ena sama mamografija ni problematična. Pogosta uporaba mamografij pa je lahko. Danes vemo da, s pogostim mamografskim slikanjem, možnost, da bi zbolele za rakom na dojki, narašča.
Vse, kar vas trenutno skrbi, si zapišite na listek in ko boste na pregledu, vprašajte zdravnika. Ker pozna vaše dosedanje izvide, vam bo tudi najlažje podal odgovore na vsa vaša vprašanja.
Če ob naslednji kontroli ne boste razjasnila vseh dilem, priporočam tudi metodo BreastScan.

Pozdravljeni
Hvala za Vaš hiter odgovor!
Če prav razumem pomeni C1 da niso mogli dolocit ali so celice benigne ali maligne zaradi premalo odvzetega materiala?
Da bom bolj “mirna” sem se v mesecu maju narocila tudi na preiskavo BReastscan!
Upam in koliki sem tudi prebrala ta preiskava ni boleča, za razliko od mamografije!

Lp

Celic je bilo premalo za kakršnokoli oceno.
Preiskava Breastscan res ni invazivna. Gre za merjenje globinske ter površinske temperature s posebno sondo, ki se jo polaga na tkivo dojke.

Tudi jaz se obracam na vas, prav tako je rezultat punkcije pri meni bil C 1.
Tako da sem zdaj na istem kot pred punkcijo, da ne vem kakse vrste je bulica! Ponovna kontrola tudi cez tri mesece… Kako pride sploh do tega, da med punkcijo ni odvzetega zadosti materiala? in zakaj sele ponovna kontrola cez tri mesece? Naj povem tudi, da je po punkciji dojka na tem mestu bolj boleca , kot pred punkcijo, ceprav je od punkcije minilo ze dva tedna…

lp

Zastavila ste mi kar nekaj vprašanj, na katere bi vam moral odgovoriti specialist, pri katerem ste opravljala pregled. Žal ne poznam vaših izvidov in vam na ta vprašanja težko odgovorim. Lahko rečem le to, da se lahko zgodi, da je punkcija neuspešna oz. da ne zberemo zadosti materiala za citološko analizo. 100 % zanesljivosti v bistu nikoli ne dosežemo. Vsaka metoda, ki jih v diagnostiki dojk uporabljamo,več ali manj natančno domneva, za kakšno vrsto bolezni gre. V tem primeru je še bolj pomemben rezultat BreastScana. V primeru, da je temperatura v tkivu dojke kjer je bulica nesumljiva, je res velika možnost, da tudi sprememba ni nevarna. Zato je tako pomembno dopolnjevanje metod med sabo.

New Report

Close