Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija pogosti infekti

pogosti infekti

Pozdravljeni. Zaradi pogostih bronhitisov, obolevanja in potrebe po ventolinu in flixotidu pri otroku in lriobupu, kako naprej, ker se je spet nakazovalo obolenje, sem poiskala nasvey pri homeopatu. Priporocili so ga zaradi dobrih izkusenj, ni pa zdravnik. Po pogovoru o simptomih obolevanja, znacilnostih otroka, tezavah, ki se pojavljajo (okuzbe zg.dihal, ki zajamejo postopno spodnja dihala, drazec kaselj, potreba po ventolinu, zacaran krog), sem dobila thymuline ch9, hepar s.c 9 ch in stodal. Obolenje ni napredovalo v obstrukcijo, znaki obolenja so se prisotni, a so se zmanjsali. Zanima me naslednje, kaj menite o izboru terapije; ali je mozno popolno “ozdravljenje” teh dihalnih tezav ob taki terapiji. Skrbi me, da ob vseh infektih ne bi nastala dolgorocno skoda. Hvala za vas odgovor. Lp, zaskrbljena mama

Pozdravljeni,
Ker se sam ukvarjam s klasično homeopatijo, kjer vedno predpisujemo samo eno zdravilo naenkrat, pravzaprav nimam izkušenj, na podlagi katerih bi vam lahko odgovarjal. Pomaga pa mi lahko teoretični model, ki utemeljuje monoterapijo. Vi ste s stodalom dali naenkrat otroku 10 različnih homeopatskih zdravil, pa še dve zraven. Če ga bo to pozdravilo, bo v redu in boste “homeopata” priporočali naprej. Če pa ga ne bo, se bodo začele težave. Klasična homeopatija, kjer predpisujemo samo eno zdravilo naenkrat, ima dobro razdelane algoritme, kaj narediti, ko se stvari začnejo zapletati oz. zdravilo ni pravilno izbrano. Kaj pa narediti, kadar stvari ne gredo v pravo smer, prej pa smo predpisali ducat zdravil naenkrat, pa sam nimam pojma. Upam, da ga ima vaš izbrani strokovnjak. V praksi opažam, da tega pojma ponavadi tudi tam ni in se potem malo poskuša, dokler se morda ne posreči ali pa pacient ne obupa.
Problem je lahko v tem, ker veliko nepravilno predpisanih zdravil lahko zmede organizem, katerega je potem tudi z najboljšo homeopatijo zelo težko spraviti v red. Dolgoročna škoda lahko nastane z napačno homeopatijo, to vedno znova poudarjam.
Glede na potek pri vas je povsem možno tudi, da je kakšno od teh zdravil dobro delovalo in boste počasi premagali kronično motnjo.
Cilj vsakega homeopatskega zdravljenja pa je ozdraviti temeljno motnjo, da se simptomatika ne bo vračala tudi potem, ko boste z zdravljenjem oz. jemanjem zdravil zaključili. Najbrž to velja tudi za zdravljenje pri vas.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close