Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija je zdravljenje s homeopatijo torej dovoljeno ali ne?

je zdravljenje s homeopatijo torej dovoljeno ali ne?

Pozdravljeni!

Na strani Homeopatskega društva Slovenije berem, da lahko v SLO zdraviš s homeopatijo samo v primeru, da imaš zdravniško izobrazbo, v kolikor pa zdraviš s homeopatijo, pa zdravniško licenco izgubiš in da edino magister farmacije ti lahko svetuje pri nakupu za samozdravljenje.
Zdaj pa me zanima kako torej vi lahko zdravite s homeopatijo?

Pozdravljeni,
drži, pri nas je zakonodaja glede homeopatije tako zapletena, da je mnogo ljudi zmedenih podobno kot vi. No, poskusimo razložiti, najbrž boste potem razumeli. Pri nas mora po zakonu imeti zdravnik homeopat končano medicinsko fakulteto ter dodatna znanja iz homeopatije, se pravi, da licence ne potrebuje. Licenco podeljuje zdravnikom Zdravniška zbornica, da lahko opravljajo službo v zdravstvenem sistemu. Tako vidimo hitro najbolj očitno protislovje, ko smo zdravniki homeopati izločeni iz zdravstvenega sistema, ukvarjamo pa se z zdravljenjem in nobena nadzorna inštitucija ne preverja ustreznosti homeopatskega znanja, tudi dodatna homeopatska znanja niso nikjer natančno definirana.
Vedno znova poudarjam, da ta rešitev zaradi varnosti naših uporabnikov oz. pacientov ni dobra. Bolj varno bi bilo, da bi bili zdravniki homeopati znotraj sistema in podvrženi licenčnim preverjanjem konvencionalnega in homeopatskega znanja, kot pa da je stanje tako, kot je.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close