Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija reakcija na homeopatsko zdravilo

reakcija na homeopatsko zdravilo

Dober dan.
S 6m. dojenckom smo bili pri homeopatu zaradi atopijskega dermatitisa. Ugotovil je alergijo na mleko, pšenico, svinjino, med, lesnike in sojo ter predpisal naslednja homeopatska zdravila: sulfur 30ch 1xdnevno, histaminum 15ch 2-3x dnevno, calcarea čarovnica ostearum 5ch 2-3x dnevno. Prvi dan smo dali zdravila sulfur 1xdnevno, ostali dve pa 2xdnevno,drugi dan pa smo povečali odmerek slednjih na 3xdnevno. Tretji dan je dojenček dobil visoko temperaturo, ki jo že tri dni poskušamo zbiti pod 39. Zdravila smo sedaj opustili. Ali je možno, da gre za reakcijo na zdravila, neustrezno terapijo ali pač za nesrečen splet okoliščin?

Pozdravljeni,
zelo verjetno je, da gre za začetno poslabšanje, kjer je najbolje narediti nič in še malo počakati in se ponavadi stvari uredijo same od sebe.
Intenzivna začetna reakcija je ponavadi dober prognostičen znak, ni pa nujno. Vsekakor pa priporočam, da stopite v stik z vašim homeopatom, tridnevna visoka vročina je stvar, ki jo je treba spremljati, ker je vedno možno, da gre tudi za kaj drugega, neželenega.
Pri vsem skupaj pa me moti to, da je dobil naekrat 3 različna homoepatska zdravila, čemur se v klasični homepatiji raje izogibamo.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Ali ste prepričani, da ste bili z dojenčkom pri homeopatu? Ali je bil sploh zdravnik? Meni vaš opis bolj zveni kot bioresonanca ali pa mazaštvo.

Kako pa je vaš “homeopat” sploh ugotovil “alergijo na mleko, pšenico, svinjino, med, lesnike in sojo”? In nato predpisal kar tri različna zdravila?

Pravi homeopat mora biti vsaj telefonsko dosegljiv v takih nujnih primerih! In vedeti mora tudi, da je tako visoko temperaturo nujno znižati. LP

Predvsem mora vedeti, kaj se dogaja in ali je varno, da čaka, ali je potrebna intervencija. Sama visoka temperatura ni reč, ki bi jo morali na vsak način zbiti, včasih organizem to potrebuje, da se znebi te ali one reči, ki kronično minira zdravje.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close