Najdi forum

Boleča sramna kost

Pozdravljeni!

Iščem odgovor na svojo težavo…stara sem 38 let, dvakrat noseča in dvakrat rodila s CR. Prvič (2009) je bil CR narejen zaradi nenapredovanja poroda, drugič (2012) pa zaradi odkrite anevrizme vranične arterije.
V obeh nosečnostih sem imela OGROMEN trebuh…obakrat sem v nos pridobila cca 15 kg. Sedaj imam 75 kg pri 160cm. V drugi nosečnosti so se mi začele pojavljati bolečine v sramni kosti. Bolečina se je širila na notranjo stran stegen. Po porodu je ob gibanju oz. večji fizični aktivnosti ta bolečina vztrajala. Na to nisem polagala pretirane pozornosti, ker telo potrebuje svoj čas da se vrne v normalne tirnice, ampak…sedaj je pa dete staro že 22 mes. mene pa še vedno boli. V zimskih mesecih je bilo sicer boljše oz. kar o.k. ker smo bolj lenuharili…sedaj pa…smo začeli migati na vrtu okrog hiše, pa malo daljši sprehodi in jaz zvečer komaj hodim. Zjutraj sem skoraj čisto o.k….tudi v službi, imam sedeče delo, je še kar, ko pa pridem domov in mali (12kg) hoče kar naprej viseti na meni, je pa… Pred cca. tednom sem se pri delu v kuhinji nekam čudno obrnila in sem imela občutek kot da je spodaj nekaj škrtnilo. Od takrat je bolečina še bolj izrazita.

Pri osebni zdravnici zaradi tega še nisem bila, tako da…mislim pa da…to ni čisto o.k. da me boli tako dolgo…kaj mislite vi?

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!

Polona

Pozdravljeni, Polona!

Bolečine v področju sramne kosti po porodu so najpogosteje posledica nestabilnosti medenice ali gre celo za simfiziolizo, ki jo pokaže posebno RTG slikanje, ko stojite na eni nogi.

New Report

Close