Najdi forum

Nezgodno

Spoštovani,
stara sem 33 let in sem se hotela, skupaj z možem, pred kratkim nezgodno zavarovati. Torej jaz pod nezgodno razumem nesreče, ne bolezni. In sem bila neprijetno presenečena, da so mi zavarovanje zavrnili, ker sem imela raka.
To razumem, če bi mi rekli pri življenjskem zavarovanju. Ampak nezgodnem?! Naj še povem, da sem imela raka na ščitnici, in sicer tako obliko, zaradi katere menda ‘še nihče ni umrl’, tako so rekli zdravniki Tudi sicer drugega zdravljenja razen odstranitve nisem imela in tudi sam rak mi ni povzročal nikakršnih težav.
Zaradi tega mi je še bolj nerazumljivo, da me zavarovalnica ni želela zavarovati nezgodno. Tudi ne z recimo večjo vsoto, ampak sploh ne. Kaj pa ima rak z nezgodo?
Po drugi strani je pa ta ista zavarovalnica pred časom življenjsko zavarovala mojega moža, ki sicer ni imel raka, je imel pa že kup drugih zdravstvenih težav, ki dokazano zvišajo tveganje za raka, pa so rekli da to pa ni problem.
Tako da sploh ne razumem te logike in bi prosila za kako pojasnilo, in če je tako pri vseh zavarovalnicah (to kar govorim ni bilo pri Adriaticu, kjer ste vi zaposleni, če sem prav prebrala)
Lp,
Maja

Pozdravljeni,

ocena rizika na vsaki zavarovalnici poteka različno, odvisno od produkta in od pozavarovalne pogodbe. Ocena rizika vedno poteka individualno in je velikokrat odvisna od vrste raka, ki ga je stranka imela.

Na podlagi vaše izkušnje, vam predlagamo obisk našega zastopnika, ki vam bo pomagal s koristnimi informacijami za lažjo sklenitev zavarovanja. Že ob sklenitvi ponudbe predložite zdravstveno dokumentacijo o TNM klasifikaciji tumorja (TNM je mednarodno dogovorjena klasifikacija in primerna tudi za medsebojno primerjavo rezultatov zdravljenja). Ponudbo bomo obravnavali in če vas bomo glede na vašo osnovno diagnozo lahko življenjsko zavarovali vas bomo lahko tudi nezgodno. Sprejem v zavarovanje ob sklenitvi življenjskega zavarovanja je odvisen od priložene zdravstvene dokumentacije oz. dejanskega zdravstvenega stanja. Nezgodna zavarovanja pa v Adriaticu Slovenici sklepamo brez vprašanj o zdravstvenem stanju, zato zavarovancem za to zavarovanje sprejema v zavarovanje tudi ne zavračamo. Skladno z veljavnimi Splošnimi pogoji za nezgodno zavarovanje oseb 01-NEZ-01/08 velja naslednja omejitev obveznosti zavarovalnice v povezavi z morebitnim obolenjem: če so na okvaro zdravja, ki je posledica nezgode, vplivala tudi obolenja, se obveznost zavarovalnice zmanjša ustrezno deležu vpliva obolenja, ki ga določi zdravnik cenzor.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close