Najdi forum

težave v nosečnosti

Pozdravljeni

Na vas se obračam, ker niti sama ne vem več na koga bi se morala.
Pa da začnem z dejstvi. Sem drugič noseča in imam ogromno težavo z bruhanjem. V šestih tednih sem se štirikrat izbruhala tako močno (po 20x na dan) da sem pristala v bolnišnici na infuziji da so me hidrirali. Po hospitalizacijah sem navadno kakšen teden še “normalna”, potem se znaki dehidracije spet tako hudi da se vračam v bolnišnico.
Glede na to, da je z mojim otročkom vse tako kot mora biti, imam probleme samo jaz. Vse to me sicer izčrpava, vendar pa se tolažim s tem, da bom dobila malo štručko, slabosti pa se bodo nehale. Moj največji problem pa so zdravniki in medicinske sestre, s katerimi se zadnji mesec in pol pogosto srečujem. Namreč, že ob sprejemu, pa tudi potem v bolnišnici vse prevečkrat slišim, da so vse te slabosti, oz. bruhanje, samo v moji glavi. Da se bo končalo, ko se bom tako odločila. Ko jim odgovorim, naj me potem raje pošljejo k nekomu, ki bo “pozdravil mojo glavo”, pa navadno pogovor kar zaključijo. Skratka ne dobim odgovora na to, kaj naj bi to pomenilo. Ker si sama definitivno ne želim bruhati celo nosečnost in ves čas hoditi po bolnišnicah, me zanima kaj vi menite o tem. Ali je sploh mogoče da se mogoče podzavestno ali kako drugače sama silim v bruhanje? In zakaj bi to počela? Namreč res ni prijetno objemati školjke cele dneve, in se za to zagotovo nisem sama odločila.
Moja osebna ginekologinja sicer pravi da tako pač je, da imam visoko raven nosečniškega hormona, načeloma ni nič narobe, bo minilo.
Torej, zanima me kaj vi menite o tem.

Hvala za vaš čas in vaš odgovor.

Lepo pozdravljena mamica,

menim, da gre morda res za hormonsko neravnovesje. Največkrat se res vsi naši problemi in bolezni pričnejo najprej na psihični bazi in se nato projecirajo na telo. Ne gre za to, da bi vi želeli bruhati, vendar, lahko ste ali pa še vedno doživljate kakšen stres. Lahko gre tudi za kakšne strahove, za katere niti ni nujno, da bi se jih zavedala. Dobro bi bilo resnično raziskati izvor težave, tako telesno kot fizično. Telesno bi morda lahko testirali hormone – popolno žensko testiranje (lahko vas usmerim, v kolikor tega že niste storila). Obstaja tudi naravna krema Napro, ki je iz divjega jama in spodbuja hipofizo, da uravnovesi naše hormone.

Psihično pa bi vam morda ravno tako svetovala, da morda pridete na kakšno psihoterapevtsko seanso, da lahko raziščemo, kaj vas muči.

Kako je pa s prehrano? Morda je lahko dodatno povezano tudi s kakšnim živilom, ki vam ne odgovarja.
Vsak porod in vsaka nosečnost je lahko popolnoma drugačna, ne glede na predhodne izkušnje, pa vendar, kakšna je bila vaša prva nosečnost?

Lep pozdrav in vse dobro,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]

New Report

Close